dagens frukost



Titta på alla glada färger. Så ljusa, så underbart trevliga färger. Vilket glatt barn det måste varit som gjort denna vackra bild i paint. Ett mätt barn som fått fylla sin mage med en hönas obefruktade livmodersavkomma (ägg), söndermalna själar nerpressat i ett syntetiskt skinn (korv), uppkokade frön ur en barnslavs såriga händer (kaffe), kraftigt sönderdelade frukter som närts av miljögifter (smoothie) samt två skivor grovt bröd.

Ja, det var ett lyckligt barn. Barnet heter Freja Gyllenhak och hon har gjort sig skyldig till inte bara mord, miljöförstöring och stöld genom att äta frukost utan har även brutit mot diverse copy right-lagar i och med att hon gjorde bilden ovanför. Tänk på alla de illustratörer och fotografer som aldrig kommer tjäna en krona på att Freja hämtat deras verk ur sökmotorer på internet och använt dem utan tillåtelse.

Fast det är klart, Freja tjänar ju heller ingenting på det hela.

Ack ack, att det ska vara så svårt att göra någonting rätt. Så svårt att leva med gott samvete. Kanske är det bäst att ge upp direkt, tänker Freja och tar ett långt varmt bad utan att skänka en enda tanke på de som inte har varken dricksvatten eller möjlighet att tvätta sig. Hon har visserligen funderat både en och två gånger på att bygga en vattenränna från kökskranen till Colombia, eftersom hon sett bilder på hivsmittade gatubarn som bajsar i byns färskvattensbrunn.

(Förvisso har hon också hört talas om vänliga själar som samlar ihop pantpengar från svenska skolbarn och tar flyget till stackars drabbade människor och hjälper dem bygga nya brunnar, skolor och annat de behöver. Vad de vänliga människorna inte nämner när de visar diabilder i Frejas skolas aula är hur de brevid skolan också bygger en kyrka, men detta vet Freja ändå för hennes pappa kollade upp vem den där Daniel Kindbom var och fick reda på att han var missionär. Sedan dess hyser Freja, som lever ett strängt ateistiskt liv, en stark misstro och avsmak för män med brunt hår, skäggstubb och Ernst Kierstiegers ansiktsdrag.)

Vad jag försöker komma fram till, är att Freja inte alls litar på pengainsamling. Därför ville hon bygga en vattenränna själv och leda den till de som behöver. Sedan kom hon på att vattnet säkert skulle avdunsta på hela den långa vägen och la ner den tanken också. Gick upp ur badkaret.

End of Story.

Kommentarer
Postat av: Filippa

så sant, så sant. allt ovan skrivet är så sant

2010-04-02 @ 19:07:57
Postat av: elin marnfeldt

hahaha älskar hur du skriver! du inspirerar mig under mina bajsdagar freja! :D

2010-04-03 @ 01:38:44
URL: http://marnfeldt.blogg.se/
Postat av: elin-alice

Åh, jag visste att det var nåt skumt med den där Kindbommen! Jag visste bara inte exakt vad, så jag hjälpte honom nog med en och annan brunn när jag gick på mellanstadiet... Vilket förstås var bra för colombianerna som han visade bilder på, men det skulle vara så himla mycket bättre om det inte kom en massa skumma typer när man faktiskt vill försöka göra lite mera rätt. Bah!

2010-04-04 @ 14:18:28
URL: http://medmiranda.blogg.se/
Postat av: CECILIA SOM FAN

Sedan kom hon på att vattnet säkert skulle avdunsta på hela den långa vägen och la ner den tanken också. Gick upp ur badkaret.



Problemet är nog inte att vattnet skulle avdunsta under vägen ner. Hur skulle man i första hand kunna bygga en jävla ränna enda ner dit? Den skulle få sönder efter två meter och aldrig klara sig över världshaven. Been there done that, smoking kills, but no one will YOU KNOW?

2010-04-05 @ 06:20:20
Postat av: freja

Till cecilia



Mitt enda svar på din ganska naiva kommentar är att du uppenbarligen missat den grova sarkasm som genomsyrar hela denna text. Läs den igen.



Dessutom har du stavat enda fel. Det heter ända.



Don't mess with me bitch

2010-04-05 @ 14:32:15
URL: http://labyrinter.blogg.se/

Tell me:

Mr/Mrs..?
Remember me, please.

Mail (our secret):

My home:

Note:

Trackback
RSS 2.0