vi som överlevde istiden



kroppsvätska

OKEJ HÄR FÅR NI EN SPELLISTA, ASNICE ASNICE

OCH JA DEN HETER KROPPSVÄTSKA, VADDÅDÅ?


(uppdatering. som ni ser är spellistan lite kort. det var för att jag gjorde den collabrotive. tänkte att man kunde lägga till låtar om man ville. OCH DÅ HAR NÅGON TAGIT BORT LÅTAR ISTÄLLET?!?!?! äsch. men det är däröfr listan är lite handikappad hur som helst.)

pousklof

höööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööölskönt helt enkelt.

jag kanske åker till göteborg imorgon. kanske i en handske. sorry för min totala nollinspiration till bloggen, men jag har ingen kreativitet just nu. jo egentligen. fast inte tillräckligt. farväl.

cheer up my sister

carrie-lynn:  theindiehippie:  nikoline:  arielleetheredge:  annegarrity:  emmawrites:  lenifucksalexhard:  theroadbelow:  (via -halfnakedwords-) i swear when i saw this for the first time i cried to much omg  i just want this on my blog  oh  my god  :)     omg  HAHAHHAHAHAAH that first hit HAHAHAHAH  oh

idag lyssnar jag på bob marley.
tittar på trevliga tumblrbloggar.
längtar till fredag.
försöker få rätsida på saker.
idag var det påskmiddag i
skolan. jag åt två kokta
ägg och knäckemacka med
rödbetssallad på. min klass tyckte
det var äckligt av någon
anledning. jag tyckte det var
dödsgott. måste bara nämna att
hela vår klass satt på ett långbord.
ingen förstår vilken underbar klass
jag har. vi gosar oss igenom alla
dagar. 19 personer som helt och hållet
hänger sig åt naturens under och mirakel.
kan inte bli så mycket bättre än så. imorgon
är det torsdag och sen efter det är det fredag.


april nollnio



Kan ni tänka er att det i april förra året var så vårigt att jag tog min bror under armen och luffade ner till Göteborg till våra systrar och lekte sommar? Nu är det den 22 mars och det är fortfarande 2 meter höga snödrivor utanför dörren. Men det är en klart förbättring mot förra veckans 3 metershögar. Jag vill bara att allt ska smälta bort och sen drar jag till Göteborg på påsklovet. I vårjacka, tunna skor och ett lager strumpbyxor och äta falafel på grönsakstorget, bli skjutsad på pakethållaren genom haga, förbi skansberget, över järntorget, planka på spårvagnar, promenera genom slottskogen och äta banan/currypizza uppe på skansberget. som förra våren och hela sommaren och till och med på hösten. Men hur som helst, så här såg det ut när jag var i Göteborg en helg i april förra året.











my obsession

avatars myspace with Gickr

har färgat och klippt håret som vanligt.

öh.

samt köpt grym kepa

livet leker när man inser att universum kretsar kring en själv även om man går i en tråkig skola i en svensk småstad och inget egentligen händer. titta på mitt liv. det kanske ser tråkigt och oglamouröst ut på håll, men det jag ser när jag tittar på insidan av min bubbla är vackert. människorna jag älskar kletar neonnyanserad fingerfärg över såpytan jag glider omkring på. en yta som förut varit en sönderåken isplan som barn med oslipade skridskor hackigt snubblat över. jag bytte ut de slitna metallskenorna mot rollerblades, smälte isen och därunder fanns allt det jag har idag.

jag kan bara prata i liknelser för verkligheten är svår att relatera till.

ni som inte förstår mina lite för långa meningar kan dela upp det i huvudsats och bisats och sedan läsa upp det tyst för er själva. så ni förstår att ni ibland känner precis så.



en été

















jag känner mig så ensam. jag är kanske den enda människan i hela sverige som längtar efter sommar. varför föddes jag så unik?

dagens två något

dagens låtar

den svenska björnstammen - dansmusik

och

Bon Iver - Woods

dagens nice pics





(källor fullkomligt okända för mig och hela världen. misstänker utomjordingar som planterat glitter i min hårddisk)

dagens klurigheter angående kropp

(inte himlakropp utan mina helautomatiska köttstycken)

1.
mina tånaglar är klippt nyvassa och vässar trådhål i reastrumpbyxor. åtgärd: fila nagel + snirpla ihop hål med tunna snören och trubbig nål.

2.
inget nytt på finnfronten. ryssen kommer och finnarna gömmer sig bland träden som växer på mina näsvingar. gamla kratrar florerar dock fritt på tinning längs med hårfäste samt balanserande eldklot på linjen som blir när man ler mellan mungipan och näshörnen.

dagens SOLSKENSHISTORIER

hela familjen väntar med spänning på att isflaket på norrsidan av taket ska falla ner. hoppas på att ingen ev katt kommer befinna sig därunder. det töar.

det rinner in smör mellan gardinerna och ner på trägolvet i mitt rum. att försöka fånga det med fingrarna verkar omöjligt men om jag glömmer verklighetens gränser samlar jag upp det i en plåtask med bortskavda rosor på locket. sen häller vi kärlekssmöret på alla vi vill ska få det gyllene stråket i hörnet av blicken. det är fantastiskt; i presens eller eventuellt i futurum.


dagens vitsigaste



(det är jag i mitten som antagligen står och vitsar om något. eller bara sjunger en födelsedagssång. eller håller en gudstjänst. det ligger i betraktarens ögon)

1. att vara nanodepressiv touch. tolka fritt. antingen är det high tech, eller bara att man behöver beröring. det gör man. egen beröring räknas också. vitsen består i manodepressivitet, hypen kring iWhatever och att pilla på skärmar.

2. i frankrike, om man är cool, har man crêpsen bakåfram (creds to jespero rönndahlo)

dagens två gamla gamla outfits





Jag tror inte att någon av er har någon aning om hur oerhört bra min blogg skulle bli om ni varje dag fick se mina kläder. jag har de allra mest fantastiska kreationer men inte tillräckligt mycket engagemang för att orka fota det hela. jag är fan grymmare än lady gaga, om man jämför i vilka kretsar vi rör oss.

dagens diskussionsfrågor

1. Vem är denna socialdemokrat som osmakligt nog föreslagit laglig sex bland syskon? Det känns så fel men hennes argument: vuxna människor är fria att ha sex med varandra om båda parterna är med på det, det finns skydd så man behöver inte tänka på ev. inavlad avkomma, och för hundra år sedan tyckte man att homosexualitet var naturvidrigt, what about now? Argumenten är ganska riktiga men ändå inte. Tanken är så fel. Jag har funderat på om det egentligen är så att hon som föreslog det hela kanske bara vill ha uppmärksamhet. På så vis lyckades hon ju.

2. Vad är godast? salami/brie eller salami/mozzarella
? Mina funderingar når nya höjder

dagens känslor







dagens alster





Inte nog med att jag är snygg, språkligt begåvad, ett riktigt mattesnille samt bra på höjdhopp, jag är också en fantastisk karikatyrtecknare med fallenhet för det där lilla extra.

Ja, som om det inte räcker med att jag är dunderaktiv på den argumenterande, reflekterande och analyserande fronten på samhällskunskapslektionerna, jag hinner också rita vackra teckningar på baksidan av kollegieblock på vår samhällskunskapslärare.

Vem kunde väl tro, att jag var en sådan multitalang?

jag är en hinkprofet



vi får väl se



för livet har sina ups and downs

fast i en annan betydelse än vad man kan tro
starwars for lajf

jag är en hinkprofet
sitter i botten
och bestämmer att när månen (översta bilden)
är i linje med
jesus kuk
kommer en kvinna födas
EN GRYM SOM FÅR DEN RESPEKT BARA MÄN KAN FÅ

sen förvandlas allt till enhörningar i kattstorlek.
har ni tänkt på att enhörningar har klövar?
hästar har hovar men getter har ju klövar och därtill följer hornet.
ni som trott att enhörningen är en vit märr HAR FEL
de är inget annat än bräkande getter med månljuset reflekterat i deras pupiller
ni är allihopa lurade. av media och patriarkatet
staten och kapitalet
kaffe och mjölk
nej jag dricker mitt te gult.

seven to heaven

Tjäna Moses. Eller tjena mors om man hellre vill säga det. Jag har blivit UTMANAD av Candy att berätta 7 saker om mig själv. (shit jag borde skapa en kategori för bara listor av olika slag..)

1. Jag är scout. Inte speciellt aktiv eftersom min lokala kår lades ner då vi bara var 4 stycken scouter och två ledare.. synd tycker jag, men jag går fortfarande på sommarläger och det är det allra bästa med scouting. Dock saknar jag helghajkerna inkluderat att vandra i ändlösa skogar, sova i vindskydd med rök från brasan som blåser in och skavsår från kängorna. Det är något alldeles speciellt.

2.
Häromdagen upptäckte jag att man kunde ändra sin muspekare till en drake. Så nu har jag en liten gul drake omrkingvandrandes på min skärm. Jag försökte printscreena för att visa på bloggen men tydligen så tas musen bort från bilder. Och man kan inte fota heller för bilden blir superrandig.

3. När jag gick i trean var mina favoritband The Knife och Jens Lekman. Min storasyster skolade mig väl.

4. Min allra allra första kyss fick jag av en tjej. Man vet aldrig vad som händer på ett scoutmöte är min kommentar.

5.
Jag har läst alla Harry Potter-böckerna kanske sju gånger. Vissa fler gånger, andra färre. Jag kallar det för sysslolöshet förvandlad till något vackert.

6. Den vitsigaste jag vet är mig själv. Om någon säger att "min fot har somnat" svarar jag "väck den då", om någon säger att den inte har någon täckning med mobilen säger jag "rita en då", om någon säger att den har ont i benet säger jag, "ja men tänk på mig då, jag har inte ens något ben. Jag har proteser! Hur tror du det känns? VAVA?!?!". Det är mina standards. Annars är jag väldigt vitsig i vanliga fall också. I allmänhet bara sådär.

7. En gång när jag var liten fick jag en fax i hufvudet. Faxen var högst upp på ett skåp och jag hängde i dörren på skåpet tills det ramlade och faxen föll ner över mig. Sen dess har hufvudet varit synonymt med faxen för mig. Jag har aldrig hufvudvärk, jag har ont i faxen. Och ibland när jag sitter ner hör jag hur någon plötsligt börjar skrika om "vad fan har du gjort med huvet?!?!", då har de fått syn på mitt några centimeter långa hårlösa ärr jag har djupt begravet i hårbottnen.

Jag glömde att utmana någon tyvärr.

5 snälla youtube-tips

Jag har i flera år försökt erövra internet. Det har varit helt fruktlöst kan jag berätta för er. För varje dag hittar man någonting man aldrig skulle kunnat tänka sig ens fanns. På youtube t.ex.. Ständigt nya videoklipp att fascineras av. Och klippen finns överallt. Länkade från youtube till folks bloggar och diverse andra sidor. Lite fascinerande på ett sätt. Eller på många sätt. Varje gång jag ser ett klipp, eller hör en låt, trycker jag på "favourite", så att det hamnar i min favoritlista och sen glömmer jag bort det hela bara för att återupptäcka det efter några dagar. Asbra. Och nu har jag tittar lite i min lista och kommit fram till att jag måste dela med mig av dessa upptäckter! Så här kommer 5 stycken.

Nr. 1




Låten "Nicest Things" av Kate Nash, fast en animerad version. Dödsfin tycker jag. Den här videon hittade jag hos Hanna


Nr. 2



Som några av er mest trogna läsare av denna blogg, eller sådana som känner mig i verkligheten vet, är jag kanske det största fanet av Skins på hela jorden. Nej förresten. Men jag älskar Skins. Och ibland när jag är ute på tuben söker jag på "hot emo guys kissing". Där hittar man de nicegaste filmerna. Om man bortser från emo - så är det här klippet en sådan fantastisk kombo av killar + skins + rygg i motljus så att det helt enkelt är perfekt. Älskar det.

Nr. 3



En video när en av mina favoritbloggare Flora gör bollar på huvudet. En simpel och söt video som egentligen är helt meningslös men ändå så trevlig att titta på. Och hon är så dubbelgullig när hon ler lite då och då.

Nr. 4




Anledningar till att se denna video: 1. Den är på franska, 2. Den är svartvit, 3. Hon är dödsvacker, 4. Han är dundersöt när han till slut säger till sin spegelbild .. ja vad säger han? Titta på videon så får ni se. Jag minns itne var jag hittade klippet, men om någon annan sett den någonstans så säg var, är ni snälla.

Nr. 5





Det här klippet är så himla mäktigt. Det är en liten bit ur den japanska skräckfilmen Suicide Club. Är inte säker på varför jag fascineras så himla mycket av det här. Jag antar att jag är lika sjuk i huvudet som människor säger. När jag har tid ska jag se hela filmen, den verkar köttig. Dock vill jag säga att om jag hade klippt den här filmen, skulle jag inte försökt mig på någon halvslak specialeffekt där man ser ketchup som sprutas upp på fönsterrutorna. Om ni tittar så förstår ni vad jag menar. Annat störande är textningen med comic sans. Jag blir nästan räddare för det teckensnittet än vad själva klippet går ut på, så mycket hatar jag comic sans.


Enjoy watching, om ni orkar.

fräsch




Igår såg jag Alice in Wonderland med Robert och Willie. Människor säger att det var för mycket Disney, för lite Burton. Själv vet jag inte. Tyckte att Alice såg ut som bruden i Guldkompassen lite för mycket. Speciellt när hon red Bandersnatchen som råkar vara misstänkt likt en isbjörn. Deppan var fantastisk.

Jag funderar på Wonderland. Alltså Underlandet. Är det under som i ett mirakel, eller är det under som att man undrar något, eller är det under som i under jorden? Det kanske är alltihop.

Vår natt bestod av glittrande drycker och flimrande radiobrus ur högtalare så stora att man kunde sitta på dem. Men vi satt mest på golvet eller i sängen ändå. Jag har sällan skådat något trevligare.

Idag när jag kom hem luktade jag illa, hade fett hår och tre finnar som inte fanns där igår, samt smink kladdat överallt. Ett bad senare var jag fräschare än fräschast.

Nu ska jag förtära.

Varväl.

bloggning
Förresten, har helt tappat min grej med bloggning. Jag skriver inte något om viktiga saker längre. Det är för att jag accepterat min vardag och att majoriteten av alla dagar jag lever kommer jag inte komma ihåg ett dyft av eftersom det inte hände något i dem.

Jag tror också att jag har accpeterat världen som den är och upprörs därför inte alls av saker jag ser omkring mig. Inte tillräckligt för att blogga om det i varje fall. Inget om orättvisor eller något. Förutom att jag börjat känna en viss avsmak för kött. Förut har jag bara tänkt att det är fel att äta själar, men nu känner jag det. Ett fantastiskt stort framsteg för mig som människa.

Jag är inte heller kär och därför kan jag inte skriva om hur han luktar i nacken eller det där speciella sättet han rör på sig. Jag kan inte skriva om hur han krossade mitt hjärta med den där blicken som jag sett hundra tusen gånger förut. Om hur HON krossade mitt hjärta kan jag heller inte skriva om för någon bestämde sig för att göra min sexualitet tråkig och förutsägbar. Men jag jobbar på det.

Det är därför jag bara skrivit om 1. utseende 2. triviala vardagsting 3. lagt ut bilder som egentligen inte betyder någonting utan bara behandlats i photoshop.

jävla deppinlägg.

måste sova snart.

ASSÅ SERIÖST JAG HATAR HÅR

Det är kanske det jobbigaste som finns. Så fint och så fult och man vet aldrig hur man vill ha det. Ibland vill jag ha det såhär:



Och ibland såhär:



Ibland vill jag ha tillbaka min blonda bob. Fast den såg oftast ganska töntig ut men ibland var den rufsig.



Ibland vill jag ha blond page med hellugg igen! Som i början av nian



Eller som när jag var ett litet gulligt barn.



Och ibland vill jag ha långt hår men...jag vill samtidigt inte ha bruna fläckar i ansiktet.



Det jobbigaste är när man inser att man vill ha sitt hår som det var för bara någon månad sen. Då förstår man att man gjort fel val i livet. Eller om man vill ha sitt hår osm det var igår! Då har man kanske bara en bad hair-day, eller så råkade man klippa det åt helvete fel. Men jag blir aldrig nöjd med mitt hår oavsett. När jag har långt vill jag ha kort och när det är kort vill jag ha långt. Om det är ljust vill jag ha det mörkt och tvärtom. Därför har jag bestämt att aldrig mera klippa det i en cpfrisyr och aldrig mera färga det. För mitt hår är så.. förstört. Stackars freja och henens hår. Sönderblonderat färgat mörkt igen och fram och tillbaka hela tiden. Jag har rött och svart och brunt och gyllenbrunt och blont och silver och askblont. SÅ VÄRT HATAR MITT HÅRRRRRRRR

(förresten, i bara december såg det ut såhär efter att jag gått till frisören. Det var jättefint och sen tvättade jag det och jag kunde liksom aldrig föna luggen så att det sål sådär perfekt igen. Sablars frisör som bara..fönar fint.)




bajs.

oh vackra morgonljus





Mitt rum ligger i soluppgången. De här bilderna tog jag imorse precis innan jag sprang till bussen. Och hur fantastiskt är inte det? Jag brukar famla i totalt mörker när jag ska till bussen. Och imorse var det till och med lite sol redan när jag vaknade. Från min säng är mitt hufvud precis perfekt vinklat så jag får de allra första solstrålarna mitt i ögonen, vilket är gött just nu, men inte lika gött på sommaren. Fast det gör inget för om solen lyser en i ögonen kan man tex sova i solglasögon eller lägga en katt på hufvudet. Det brukar jag inte göra, jag brukar bara vända på mig men om den sidan redan är sovd på kan man ju helt enkelt inte vara på den sidan. Då måste man snällt be en katt lägga sig på kudden och täcka solen med svansen.

jag gillar att säga till alla jag känner att jag pluggar på konjugatsregeln för det låter som nougatsregeln. Och det har jag inte något emot att plugga på helt enkelt :) puss gonatt :)

saker som är sköna att göra

bortsett från sexuella saker alltså.



1. Komma hem från skolan och knäppa upp jeansen. Speciellt om de har varit alldeles för tighta hela dagen.

2. Borsta tänderna. Efter frukosten, efter att man druckit cola, efter att man fikat, efter att man käkat godis, efter allt. Det är till och med skönt att borsta tänderna när man precis har borstat tänderna. (En gång borstade jag tänderna 6 gånger på en dag. Vilket lyckorus. Eller var det tandkrämen? Jag vet inte.)


3. Om man precis har tagit ett bad och kan gå omkring i badrummet alldeles varm och illröd om benen och stå barfota på handduken. Eller förresten är nog själva badet allra skönast. Men efteråt är också gött.



4. Om man har långt hår och lutar huvudet bakåt så det kittlar på ryggen. Inget slår den känslan. Dels för att man känner makten i ens hårstrån. Känslan av att ha pressat ut varje millimeter hårmassa ur sitt skallskinn. Och dels för att det killas, och det är ju roligt.





5. Om man är orolig för någonting och sen får reda på att det inte är någon fara, är det ju skönt. T.ex om man har tagit ett HIV-test och resultatet är negativt. Eller om någon har cancer och den blir botad. Sånt är skönt såklart. Kanske inte så mycket fysiskt som psykiskt skönt, men fortfarande skönt liksom.

Cancer och HIV är i och för sig ganska allvarliga saker, men jag menar alla saker. Som när man tror att man gjorde dåligt ifrån sig på franskaprov men att det visar sig att det gick helt okej. (Eller strålande fantastiskt i mitt fall) (jag kanske skojade där).

Eller om man glömmer sin kamera på tåget men får tag i den tack vare livräddande systrar på ändstationen. Eller när man tror att man råkat tappa sin plånbok i en sjö men sen upptäcker att man har den i handen! Sånt är bra.

Ännu ett exempel är som i förra veckan när jag inte hade sett till Wancetti på hela dagen. Jag tittade vid matskålen. Många hungriga katter, men ingen wancetti. Jag tittade framför tv:n. En styck förslappad bror, men ingen Wancetti. Tittade i mammas rum, i duschen, i trappan, i fotöljen, under ebbas säng, brevid min skrivmaskin där han brukar sitta och titta ut genom fönstret, jag tittade i toaletten för att se till att han inte ramlat ner och drunknat, jag tittade ut på vägen för att se om han låg där. I mitt huvud såg jag hans tjocka uppfläkta kropp ligga rödblodig och alldeles söndrig på vägen. Sen hittade jag honom på min säng. Den lyckan alltså. Jag har aldrig varit så lättad.



Åh. Titta bara på honom. Den enda mannen i mitt enda liv.

Nu ska jag viga mig åt kunjugats/kvadreringregler. De är så spännande och fantastiska att jag funderar på att skriva en dikt åt dem. A poem of löööv.

halallalalalal





iDAG HAR JAG INTE TVÄTTAT HÅRET PÅ NIO DAGAR

Det är inte så att jag ville låta bli att tvätta det. Inte heller var det så att jag inte hann. Jag skulle kunnat hinna tvätta håret. Men vad gör man inte för klassen? Vi har en tävling i klassen att inte tvätta håre tpå en vecka men för mig blev det mera. Jag vann helt enkelt. Jag känner mig så himla FRÄSCH!!!!!

Förresten har jag de finaste strumpbyxorna <3<3<3

RSS 2.0