packing!!!!!!

Håller på att packa. Detta är lite heligt för mig, som en cermoni.
  • Först förbereder jag mig i flera dagar på att jag ska packa.
  • Under tiden ser jag till att stöka ner mitt rum så mycket som möjligt så det ska bli omöjligt att just; packa.
  • Sedan bestämmer jag mig för en dag jag ska packa, och vilken tid jag ska börja.
  • När dagen är kommen letar jag upp en trevlig skrivbok, massa färgglada pennor och en skön stol (tex min kanotstol) och skriver en packningslista där olika kategorier får olika färg. Kläder kanske får lila i rubriken, och skor kulspetsblått.
  • Nu kanske ni tror att jag börjar packa. Då tror ni fel. Det är nu jag hämtar en väska att packa i!
  • Men nu då? Ska jag börja nu? Nej! Nu bäddar jag sängen så jag kan lägga allting däri
  • Sedan hämtar jag påsar att packa ner allt som jag ska packa i väskan (om man skulle ramla ner i vatten eller så)
  • Efter det måste jag ta en vattenpaus.
  • Nu gör jag vad jag kallar för ett packningsutkast! Det betyder att jag tittar på alla saker jag ska packa ner. Exempelvis; jag går ner i köket och tittar på en diskhandduk. Eller; Jag går in i garderoben och tittar på en tjocktröja. Eller vad som hände mig förut; jag tänkte titta på en tjocktröja men hittade den inte med blicken! Så den måste jag leta upp. Genom detta utkast hur som helst, får jag koll på vad jag måste göra.
  • Sedan städar jag mitt rum och lämner de kläder jag ska ha med mig utanför gardeborden.
  • Nu dricker jag kaffe! Och tar två tuggummin för jag har hört att det höjer hjärnkapaciteten med 10% . Det tackar man inte nej till!
  • Efter det sätter jag en go spellista på sporre.
  • Det kan hända att jag tar en facebookpaus här. Ev. googlar jag på "packlista sommarläger" eller "nördig scout" för att se om jag glömt någonting på min egen. (nu exempelvis märkte jag att jag glömt skriva ner "kniv" och "liggunderlag")
  • Sen måste jag fixa håret.
  • Nu börjar jag komma igång! Jag har till och med testat 4 par shorts och bestämt mig för att ta med hälften av dem. Okej. Två plagg redo att åka ner i väskan!

Det är ungefär så långt jag kommit idag..jag har hållt på i ca. 4 timmar vid det här laget. Så jag har med andra ord inte så mycket kvar! Jag ska bara..packa! Alltså hämta allt jag ska ha med mig, prova allting så att det passar, komma på om jag glömt någonting, sätta ner det i plastpåsar, mosa ner i ryggsäcken, fästa på sovsäcken, hitta ett finurligt sätt att fästa min älskade stol på axelbanden eller höftbältet kanske <3 (sen självklart ta loss stolen igen eftersom jag behöver den när jag dricker mitt kvällste sen) (och om jag ev. ser på en film) (jag sitter jämt i den<3)

Men som sagt, innan jag ser på film, måste jag bara bli klar.. Jaja, hufvudsaken är att man känner harmoni vafan!

ååååååhhhsååålemiooooooooooo


Det ska bli skönt att komma iväg ett tag. En liten verklighetspaus bara.

obsessions!!!!















Har blivit en smula besatt av Patti Smith och allt som rör henne. Musiken, lyriken, konsten, fotografierna, Robert, Sam, ce tout! Going maadddd

Förresten kanske ni undrar varför i hela fridne jag är hemma just nu när emmaboda börjar imorgon. Och det är för aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttt mina föräldrar ändrade sig och drog tillbaka deras tillstånd om jag skulle få åka. Nu är de rädda om mitt liv osvosvosv. Så jag stannar hemma ett par dar sen drar jag fan på läger !!!!!!! heheheheeh. 

De senaste dagarna har varit intressanta på många sätt. Jag har fått reda på spännande information osvosvosvosv. Hehe!

Hejdå.

osvosvosvosvosv



















nr 2 tagen av ellen
nr 5 föreställer mig i början av ettan
nr 6-11 är tagna av mig, det är jag, min bror osv
bilden på hårig man i kalsonger finns på facehunters mer privata blogg
och resterande bilder kommer från google eller weheartit eller diverse tumblrbloggar
förutom den som föreställer patti smith, och för allas skull skriver jag att robert mapplethorpe har knäppt den.

this place is a prison

create avatar



var man kan va

Ni kanske minns att jag igår berättade om att jag skulle åka till storstan för lite shopping! Och ni kanske också kommer ihåg att jag var alldeles extremt exalterad över att jag skulle köpa en ny sovsäck. Vilket jag faktiskt gjorde. Jag är så nöjd. Efter en stunds överläggning med en engagerad expedit (manlig och sportig) kom vi fram till ett gemensamt beslut att köpa en alldeles speciellt fin säck, lite dyr men helt klart värd pengarna. Med en alldeles lagom komforttemperatur och extra litet format och lite finare märke, vann den mitt hjärta och jag gick nöjd ut ur butiken trots att den var right-zipped, jag som är vänsterhänt skulle egenttligen behöva dragkedjan på vänster sida, men vad gör väl det, jag är bra på höger också! Och förresten, bara för att bevisa storheten i säckens litenhet tog jag en bild där man enkelt kan jämföra storleken:

Egentligen kanske inte Toulouse är en bra katt att jämföra med, pga av den oproportionerlighet han har i kroppen  tack vare en smula inavel, svält och föräldralöshet. För att vara snäll tog jag dock bilden ur en för honom fördelaktig vinkel, så att hans annars orimligt lilla hufvud faktiskt ser normalt ut. Skälet till att jag knäppte bilden när han blundade förresten, är för att inte hela världen ska se hur rolig en skelögd katt egentligen ser ut.

Åter till ämnet.

Något annat födelaktigt med mina nya säck (<3) är att jag fick 20% rabatt på den! Jag har ingen aning om varför, men hufvudsaken var att jag fick lite pengar över. Så mycket lite pengar att jag bestämde mig för att gå till naturkompaniet för att hitta något praktiskt men onödvändigt i evigheten. Först tittade jag på intressanta tillbehör till trangiakök, spännande ihopfällbara plastbestick, matkåsor, liggunderlag med värmealstrande kanaler, mygghattar i revolutionerande designer, men när jag bakom diverse olika kuddar som kunde blåsa upp sig själv (!!) hittade en KANOTSTOL var jag tvungen att köpa den. Den är så fantastisk. Såhär ser den ut:

Det finns tusentals anledningar till att köpa en sådan här. Inte bara det att det inte väger mycket alls, att den har praktiska handtag, att den tar lite plats och att den har en ficka på baksidan kan man dessutom sitta på en mängd fascinerande ställen med den. Ställen man kanske inte sitter på vanligtvis! T.ex:

Man kan sitta på ställen man inte vill sitta på utan skydd!

Man kan sitta högst upp på buggnadsställningar och titta ut över sitt kungadöme!

Man kan sätta sig och vila när man klipper gräset!

Här ser vi även hur jag lyckats överbrygga den naturliga klyftan mellan mig och mina föräldrar med hjälp av min fantastiska stol! Jag kan känna mig trygg för att jag vet att pappa inte sågat av benen på den trästol jag annars sitter på, och mamma och pappa kan på ett avslappnat sätt se hur deras roll som översittare omsätts i praktiken.

Här kan man va!

Här kan man va! (anledningen till den diskreta censureringen av mitt ansikte är enkel: jag såg om möjligt ännu mer förståndshandikappad ut än vanligt)

Bara för att jag på ett mystiskt sätt har ramlat på den här bilden innebär inte det att stolen inte är stabil! Tvärtom! Två bilder nedanför den här texten kan man se ett tydligt exempel på hur stadig den är!


Här har ni det tydliga exemplet! På fotot har jag använt mig av de reglerbara remmarna och fällt ut stolen till något som mest av allt liknar en liggstol, och kan med hjälp av den fascinerat studera en blomma jag aldrig hade kunnat studera på samma sätt om jag inte hade legat balanserandes på en sten. Allt det här kan stolen hjälpa mig med!

Jag älskar min kanotstol. Den är min enda vän. Nej förresten, en av två. (sovsäcken<3). Jag älskar den faktiskt så mycket att jag utser mig själv till förmyndare över den och bestämmer att den inte får följa med till emmaboda, ty den har inte livsförsäkring om den skulle råka komma bort eller bli våldtagen och mördad.

Så kläm i och sjung scoutsången med mig, den är mitt hjärtas visa såhär i sommartider.

JA DET ÄR NORMALT ATT FOTA SIG SJÄLV I GRÖNSAKSDISKEN PÅ COOP.



Hej mina vänner. Och mina ovänner. Och alla som jag inte ens känner till, och hej till de som jag kanske är bekant med. Hej de som bara råkat snubbla över min blogg, och hej till mina stalkers. Hej ALLA.

Idag har varit en trevlig dag. Jag minns inget särskilt från den, det innebär antagligen att det inte heller hände något särskilt, men det gör ingenting för man behöver inte heller alltid göra något särskilt. Jag har bara gjort vardagliga saker som att
  • äta kokt ägg till frukost
  • dricka kaffe
  • läsa franska högst upp i en vinglig byggnadsställning
  • skala räkor
  • städa mitt rum
  • och handtvättat mina finaste polyestershorts, som blir smutsiga så fort man sätter sig ner. Till och med om man sätter sig på ett vitt lakan blir de smutsiga! Och de repas sönder i röven också om man råkar placera sig på något som inte är gjort av silke. Därför har jag tvätatt de med tvål och vatten idag, låtit de torka och sen sprayat på hårspray! Funkar det till strumpbyxor ska det väl funka för shorts också, resonerade freja och kliade sig förnöjt på hakan.

ellen<3
Något som kanske inte är så vardagligt är att ellen och jag börjat planera lite smått inför emmaboda. Vi har lite olika idéer gällande det tält vi ska köpa på ö&b. T.ex. funderar vi på att gräva en fritzlkällare under tältet att gömma släktingar i, eller kanske ha kökstält och vara sanna kvinnor! Eller varför inte ha "det litterära tältet" och ha böcker därinne, och även en skrivarstuga och människor som sitter och läser tillsammans. I så fall ska vi spraya Strindberg-citat på tältduken. Men antagligen kommer det inte bli så, eftersom vi inte orkar släpa på böcker ända till Småland, utan vi gör helt enkelt som vi brukar och går efter mottot: öl, kiss och orakade ben. Alltså ska vi dricka öl, kissa och inte raka benen. Det skulle kännas tryggt! Vi har även tänkt på vad vi ska äta. Kräm! Det är gott. Jag hittade även lite rotmos i skafferiet som jag tror jag får ta med. Men t9 sa till ellen att jag hittade rotmos i skadefriet. Det går ju också förstås.

Förresten känner jag mig så lycklig. Imorgon ska mamma och jag till Skövde och handla. Antagligen kommer min lillebror följa med också, men det är smällar man får ta. Vi ska köpa en ny sovsäck. En sommarsäck! Den jag har nu har ganska låg komforttemperatur och tar upp åp tok för mycket plats i min ändå väldigt stora 75-litersryggsäck. Så jag ska köpa mig en ny en, en mindre, svalare, finare, nyare!!!! JAAAA KONSUMERAAA<3<3<3 MM, såna konsumtioner är den bästa sortens. Att köpa nya vandrarkängor, tillbehör till trangiakök, tält, liggunderlag, intressanta tändare, spillfria kåsor, värmepåsar, sporks, vattentäta tändsticksaskar, regnöverdrag till ryggsäck, fottejp, fiffiga vattenflaskanordningar man kan fästa på ryggsäcken, vacuumpåsar, fickknivar, tändplån, söljor, ihopvikbara sittdynor, mygghattar,  coola underställ och andra saker som är nödvändiga i naturen får mitt hjärta att sjunga scoutsången flerstämmigt! Ah, sann lycka är vad det är! En vända inne på naturkompaniet och jag befinner mig i trans och har en köplusta som nästan är omöjlig att tygla.

Hoho. Godnatt people!

pick&packochiväg



Två dagar med flytta-hemifrån-emma och mikael. Emma, som är min (ex)-granne och jag tog tre tusen väskor under armarna och åkte buss till skara. Packade ur bagaget ur luckan ut i regnet, kom till lägenheten, mikael satte upp gardiner, jag rev av plasten från nya kastruller i olika storlekar, ställde in i skåpen, kokade pulverkaffe i den nya vattenkokaren, emma letade efter eluttag, satte upp krokar för speglar och tavlor, letade möbeltassar för begagnad-möblemanget från 20-talet, vi hörde katter som jamade nedanför fönstret, funderade på att ta in dem och uppfostra som våra egna barn, tände doftljus inne på toaletten och satte dit ny syrén-tvål, drack te, bytte batterier i klockan, vi gick till coop och handlade
  • cornflakes
  • gurka
  • besticklåda
  • cider
  • sallad
  • mjölk
  • tändstickor
  • en tomat
  • shampo
  • banan
  • bitsocker
  • choklad
slängde återvinningen, gick hem, lagade tortellini, såg på true blood, fick besök och sedan

firade vi hela natten

hantering handlande hushållning





mmmmmmmmmmmmmmmmm


watch out for fritidshus



Förstår inte hur nästan hela dagen kan ha gått redan? Ett sant mysterium. Ska nu ta en kopp kaffe, klippa en gräsmatta och läsa lite franska ute i trädgården. Men allra först: spotta ut det slem jag nyss hostade upp. I handfatet förstås. För förra gången jag spottade ut det genom fönstret råkade jag träffa mammas tröja som hon hade glömt kvar där på en oskyldig stol. Sori. <3

RUBRIKEN SOM STOD FÖRE DEN LÄNGSTA ONÖDIGASTE TEXTEN SOM FANNS INNAN JORDEN EXPLODERADE AV BOKSTÄVER





Idag har jag slagit in paket. Fantastiskt.pimp myspace

Nu ska jag berätta om min dag. Den började med ett intressant uppvaknande i form av att radion gick på samtidigt som min mobil började ringa samtidigt som det blåste så mycket i mitt rum att gardinerna flög omkring i hela rummet och framförallt i mitt ansikte. Hela ögonblicket fyllde mig med livslust, så mycket livslust att ajg bestämde mig för att inte vara förkyld längre och gå upp ur sängen som en ny person. Jag avgjorde att mitt halsont var inbillning, min hufvudvärk var pga av kaffebrist och att min nästäppa var påhittad. Helt enkelt, jag friskförklarade mig själv och reste mig upp, bara för att falla ihop på en hög av golvet av mensvärk.

Ni förstår min bitterhet. Efter att ha varit helt invalidiserad i en vecka pga sjukdom och sen äntligen bli frisk BARA FÖR ATT ISTÄLLET FÅ NÅGON JÄVLA HORMONRUBBNING????

Alltså. Jag låg i en smärtohög på golvet och tyckte väldigt synd om mig själv. Min livskraft jag känt för bara några sekunder sedan, var bortblåst och ersatt med kvinnobesvär. Till råga på allt var mitt hår nytvättat, så när jag till slut reste mig igen och såg mig i spegeln tittade en jävligt slickad katt tillbaka på mig. En äcklig katt med len lugg åt fel håll, oplattade, nybadade kindlockar och några konstiag fjongar som stod ut i nacken, PLUS att min nytvättade frisyr är helt platt på hjässan! Summa sumarum, jag såg sinnessjuk ut.

Förstår inte heller när jag började få lockigt hår vid tinningarna. Om jag låter det växa några centimeter till kommer jag se ut som en ortodox jude! Plus att mina ögonbryn grott igen under sommarlovet! Varför skulle jag hålla dem i trim när jag ändå bara är hemma och har feber? Eller sa jag dem? Jag menade det! Förstår ni att jag har sådana besvär med ögonbrynet att jag måste dela det? I TRE DELAR? Hehe skoja, två delar såklart.

Nu har jag inte berättat klart om min dag. Nu har jag berättat klart om mitt uppvaknande. Trots att dagen började förfärligt dåligt tänkte jag inte låta det knäcka mig. Jag gör som Grynet och TAR INGEN SKIT! INTE ENS FRÅN SPEGELN! Jag bestämde mig för att jag är en PIGG, STARK OCH SJÄLVSTÄNDIG KVINNA och orkade till och med göra en smoothie till frukost. Och rostade bröd. Och malde massa svartpeppar att ha på brödet. Det var gott, och jag var mätt. En timma senare åt jag middag. Varför går mina föräldrar upp halv sex på morgonen? Vill de vara middagshungriga innan lunch redan? Vill de bryta normen? Vill de vara brytare av en helt vettig tradition och äta middag på förmiddagen istället för vid middagstid!?!?!?? Ja, de vill de uppenbarligen. Så jag åt middag till brunch och klockan två, efter timmar av hårt abete, åt jag pizza. Massa pizza. Sedan arbetade jag ännu hårdare till klockan 4.

För vid klockan 4 just, tog jag alla mina finaste papper, tyger, snören, pärlor, pälsbitar, kartonger, pysselsaker helt enkelt, och slog mig ner får att slå in presenter. Som alltid när jag gör det, hamnade jag i trans och nästa gång jag såg på klockan var den 6. Och där satt jag med fyra fantastiska paket! Det är nog det enda jag egentligen är bra på här i världen. Slå in paket och och dra bort fästingar från mina katter. De är antagligen mina kall. Jag borde viga mitt liv åt det! Inte förrän alla paket är inslagna och alla fästingar bortplockade kan jag dö i frid! Nu är klockan 9 och jag minns inte alls vad jag har gjort de senaste 3 timmarna, så jag antar att jag suttit vid datorn. Glamouröst.


we don't sleep when the sun goes down/we don't waste no precious time


vill vara heltidscowboy IFRED!

Att läsa bra bloggar fyller mig med total jävla hopplöshet. 12-åringar med canon kit-objektiv som fotar mästerligt, människor i min ålder som har det mycket roligare än jag, som har häftiga vänner och verkar leva livet, tjejer födda -93 som skriver saker jag aldrig tänkt på, högstadieflickors ord som berör mig, ALLT DETTA GÖR ATT AJG FÅR PANIK. alla är redan mycket bättre än mig! och de blir bättre! om några år är de berömda, och den enda rollen jag har i det hela är att jag konsumerar deras verk! jag vill kunna berätta "jag var en fantastiskt lovande och framstående talang redan vid 16 års ålder" men nu fyller jag sjutton om några månader och har ännu inte lyckats med något förutom att vara pubertetsdeppig! kan jag inte bara få vara bäst PUNKT ? screw konkurrensen, jag vill ha monopol på att skriva, fota, skapa, vara intellektuell, vara grym, hata världen, tänka, bli beundrad och framför allt vill jag ha monopol på mig själv. tack!

till emmabodare<3



heiii bloggloverzzzz !!!! framförallt heiii till de som ska på emmaboda - och de som önskar att de skulle. för er som vill antingen tagga till festivalen - eller gråtrunka till fantastisk musik för att ni inte ska gå, har jag gjort en spellista med de 5 populäraste låtarna av nästan varje artist/band som ska på emmabodafestivalen. HUR BRA?!?!!???

(fast några på listan är där bara för att de råkat remixa en låt eller liknande. hehe.)

så klicka på bilden ovan - och låt dig ledas in i en fantasivärld i begrepp till att förverkligas!

ett år senare ser det normalt ut igen




dagen himlen sprack upp och lämnade mig leende




(idag)
  • har jag mest låtit åskvindarna virvla in genom fönstret i mitt rum som jag sitter vid och blåsa ur all sjukdomsluft,
  • hört den blanda sig med radiobrus två minuter och en blixts elavbrott bort,
  • sett hur strömmen kommit tillbaka och letat efterthe notebook men hittade bara gamla skivor inuti ett hemmatejpat papperskuvert med fyrans handstil på: skivor.
  • jag har försökt mig på att mörda illasinnade flugor som känns som kattungesnosar på benen och fötterna och armarna och överallt.
  • fascinerats över färgen på mitt snor
  • sett katter som undflyr regnet och haglet under ett stort träd
  • febrat sönder under ett badlakan ute på en pir och svalkat bort sjukdomskänslan med sjövatten
  • gråtit över vår ohållbara situation
  • läst "hundra år av ensamhet" och antecknat ord därifrån som berör mig
  • lyssnat på patti smith
  • funderat på varför scissor sisters valt ett robert mapplethorpfotografi som omslag till singeln "fire with fire" (den gör sig itne förtjänt av det.)
  • jämfört do you trust your friends med set yourself on fire och kommit fram till att jag tycker bättre om den förstnämnda.
  • tagit på mig en fin vit klänning som jag bara kan ha hemma eftersom den visar mina underkläder för allmänheten annars,
  • tänkt på att jag var också konstigast i min särklass.
  • läst i en bok på franska
bortsett från att jag egentligen inte har gjort något nyttigt och att hälften av det gjorde jag igår natt efter kl. 12 (alltså tekniskt sett idag men ändå igår enligt min kroppsklocka) var det en ganska produktiv dag. den känns fridfull, snäll och harmonisk. visserligen har jag inte gjort någon glad, förutom wancetti när jag gav honom kattmat, men. jag är sjuk och är i min fulla rätt till isolering.

Hälsning till Malena./till Malena, om vårt residens

Oh Malena, min älskade syster. Varför är du i Paris och leker när du kunde ha varit hemma och hjälpt din familj med viktiga saker som att klippa gräset, vrida åt kranar, måla väggar och renovera fönster? Varför? Vi vill ha dig här. Men jag antar att vi blir tvugna att klara oss utan. Egentligen förtjänar du inte alls att få se dessa bilder, i detta inlägg som jag helt och hållet tillägnar dig.

Du har ju velat se våra ägors senaste bravadrenoveringar, så det ska du väl få göra. Idag blev Adam klar med demo-köket ute i butiken. Det är helt fantastiskt fint. Förstår du att vårt drömkök står ute i storskolan och bara STÅR DÄR??? Det står där, utan koppling till vatten- eller gasledningar, helt oanvänt, med sin porlinsho, kökskran av brons, limegrönt, bulligt retrokylskåp, svart/guldig gasspis, de finaste bänkskivorna, de blankaste beslagen, vackraste luckorna, skönaste lådorna att dra i, häftigaste förvaringsutrymmena osv??? Medan vårt kök här hemma har pizzeriaväggar, en möglig plastmatta på golvet, hängande sladdar i taket och trasiga gånghärn i skåpen som byttes senaste gången år 1977?????? Satans fult och äcklig och fullt av flugor är det också.

Det här är synen som möter en när man går in i korridoren nowadays. Ja, du läste rätt och JA jag skrev rätt. KORRIDOREN! Inte trodde väl du, när du lämnade vårt hem för drygt ett år sedan, att det lagom funkytown skabbiga, färgflagiga, ruttna men trevliga rummet kunde förvandlas till en sådan här dröm? Och samma förvandling har skett med mina armmuskler som målat både ett, två, tre och fyra dryga varv på väggar och tak. Nu är de helpampiga! Inte lika pampiga och uthålliga som min stoiska mammas gamla väderkvarnsarmar såklart, men vi målar åtminstone bra tillsammans. Skulle vilja kalla oss för ett riktigt bra team när vi målar oss genom sommardagarna! Ja, och med på bilden är också vår privatsnickare Adam (även känd som hjälpsam granne med utbildning) och vår gode far som ser lagom vilsen men nöjd ut. (Egentligen är han pissförbannad på mig men det är en annan historia) (Inte mer än rätt förresten)

Malena, jag vet att du just nu sätter ditt franska petit cafe i halsen någonstans i din trånga studentboning i Paris och antagligen spottar du också ut kaffet över din vid det här laget alldeles för använda gamla laptop när du ser de här bilderna. Men du får ha't - precis som vi är tvungen att leva med att ha jordens vackraste skapelse i form av drömköket medans vi själva har ett kök som inte ens var exklusivt när det byggdes. Kylskåpet förresten. Visst är det fantastiskt. Apropå kylskåp har jag kommit på en fantastisk idé! Nu när vår kära hyresgäst Roland flyttat ur sitt hus och lämnat allt kvar, inkl. fult gammalt kylskåp med matvaror redo för mögelsporning i, tänkte jag att jag skulle kunna dra ur sladden på kylen, tömma ur allt snusk, dricka upp all alkohol som dessutom gömmer sig bakom den "färska skinkan" och sen ställa det i mitt rum! Vet d hur mycket som får plats i ett kylskåp? Hur mycket som helst! Jag kan lägga allting däri, mina underkläder, fina böcker, extrabatterier, kollegieblock redo att användas, viktiga papper och längst in kan jag gömma smuggelsprit. Sen klär jag in de ganska tråkiga vita dörrarna i rosa luddigt tyg! Eller spikar upp träpanel på! Fantastiskt! Ska bara blidka mamma och pappa först. Sen så.

Ser du? Ser du porslinshon? Kranen? Hörnskåpet? Grönskan utanför fönstret? Ser du Malena? Åh va du längtar hem nu va! Och titta lådorna ovanför spisen, NAJS VA?? Och apropå spisen, kan du skönja hur den svenska sommaren speglar sig i dess glans? Närbild på spisen va!!

*avis*

Lapparna kvar i vasken också. MM, så kan det va!

*nöjd mor*

Vänta lite nu. Min älskade syster. Visst är det så att du inte sett till butiken på ganska så länge? Måste nog passa på att ge dig lite övrigt-bilder!

Här har du det nyligen inredda provrummet vi varit tvungna att öppna för våra klädsugna kunder! De har blviti helt galna i laboreur-kollektionerna. Vi tar in så mycket kläder att importörerna får damp, det tar slut i fabriken och nästan hela första salen KRYLLAR av styva tyger och festliga knäskydd.

Ser du här? Vilket flöde!!!

Älskar dessa hattar. Ville tigga en av mamma och pappa som de kunde bokföra som oupptäckt snatteri el. dylikt men upptäckte att det inte var värt det efter att jag testat dem framför spegeln och till min stora sorg sett hur mitt hufvud blev platt som en pannkaka uppepå. Och jag som trodde jag passade i alla sorters hattar! :'(


Malena, jag vet att du inte tycker om när saker och ting är färggranna, såvida det inte är färgglatt som i förgyllt, men jag var helt enkelt tvungen att överredigera bilderna till max och lite till bara för att irritera dig och alla mina läsare. Hufvudsaken är att jag tycker om'et. Som du ser är nu hela andra salen fylld av färg och alla dess tillbehör. Olja, pigment, tjära, burkar, balsamterpentin osv. You know that song!

Och såhär långt har vi kommit i uppförandet av vårt eget kök i mellanrummet. En vägg och några omålade skåp samt att vi hittade lite billigt pillevuyt-porslin i en låda på ett bortglömt loppis någonstans utanför Tibro. Nice! Och bara för att påminna dig om vilken miserabel ätstund din stackars familj måste utstå varje dag i detta förbannade kök ska jag lägga upp en bild på dess förfärlighet:

A slight difference, huh? Hoppas du känner dig nöjd nu din sumpråtta. Du kan komma hem och mötas av alla dessa vyer, men nu är du kanske tillräckligt förberedd för att inte svimma/få hjärtinfarkt och därigenom ge pappa hjärtinfarkt samt en enkelbiljett tillbaka till tobakens underbara värld. Nu slog klockan midnatt. Det är 25 grader varmt i mitt rum och det här var min födelsedagspresent till dig. Grattis i efterskott på 27-årsdagen och hälsa Paris från mig. Nu vann Spanien fotbollsvm förresten. In case u didn't know liksom!! Vem vet, sådana nyheter kanske inte når dig i din studentlya. Fast å andra sidan, du har ju internet. Men jag chansar på att det snarare är intressanta byggnadsmaterial du googlar på när du vill roa dig, och bläddrar rakt förbi de feta fotbollsrubrikerna.

Du är ett vrak. Puss puss från din syster Freja. Mauritz och Ebba hälsar inte för de är inte här atm.

saosaosao!!!!



Hej alla som älskar min blogg. Idag bestämde jag mig för att tillfredställa era lustar genom att posta lite pics of myself. Så här har ni mig, en helt vanlig sommardag med mina helt vanliga sommarben. Nej nu kan jag inte skriva mera för nu ska Linn, Luisa, Stina, Jenny, Charlotte hit. Festligt. <3

heja freja





haah jag vill skriva mera men jag orkar inte mer. här har ni min finaste frisyr!!!!!! och mitt nya läppstift osv. jag kanske bloggar om mina senaste konsumtioner imorgon. väska, skor,shorts osv. vore cool! hejdå ha ett bra liv.

6 juli 2010 tisdag

Satinblänkande mardrömsturkost slemmigt manteltänkande
piggar glest uppradade som ett fullbordat kalhygge
fläckar utan ingenting med allt
att lackera hjärnsubstans med korta ord utan mening
bokstavsmelodier utan syfte
raspa fram med rivjärn ur strupsår
varande uppfläkningar som förtvivlat pumpar ur sig den sista tankesaften
mindre koncentrerad för varje värmesvall
kanske att det ändå finns något värt att ta till vara på i svamlet

jag tror man håller på att bli vuxen om man inte längre bryr sig om vilken färg man tar på sugröret och inte alls tänker på att ljusrosa inte passar bra till orange apelsinjuice
att man ens dricker apelsinjuice med sugrör bara för att det inte ska fräta på tänderna är ett vuxenhetstecken i sig.

vi kan lova varandra saker ingen av oss kommer hålla i all oändlighet om du vill
i obey

mitt kök nr 1






hemmaboda





förstår ni att the embassy spelade i ellens vardagsrum. förstår ni hur mycket jag inte förstår det? så overkligt! fantastiskt hur som helst.

förresten är den här sommaren så älskvärd. jag är ganska glad, och de flesta andra också verkar det som. saker börjar bli bättre även om jag senast igår satt och bet mig i knät av sorg och frustration. men någonstans måste man ju ha problem, om det inte är med kompisar så är det med familjen och är det inte ens egna så är det någon annans problem man tar till sig. på så sätt är man aldrig utan oro, vilket i sig är bra eftersom bara en person med alzheimers kan vara totalt lycklig. kanske är det något sådant jag ska sträva efter.

hur som helst, idag nådde jag upplysningen några minuter när jag satt och läste. för en stund kändes det som att jag var bäst i världen. det är så många saker jag inte förstår idag, och däribland de saker jag inte förstår är hur patti smith kan tala till mitt lilla tonårshjärta så himla pedagogiskt och helt omedvetet att jag plötsligt fylls av "jag klarar allt-känslan". bara för det är jag ganska varm i magen nu, men det beror också på att jag nyss tog ett bad och pratade med charlotte i telefon samtidigt. och därefter spädde jag på hettan ytterligare genom att dricka te ute i trädgården. det var fint bara för att himlen var fin och mina handleder så bruna. visserligen råkade jag tappa ut alla teblad i koppen så att jag var tvungen att sila bort de torkade växtdelarna mellan tänderna innan jag svalde.

nu funderar jag på att ringa ett samtal. eller ska jag det? jag måste upp så tidigt imorgon och nordtysk-samtal tenderar at pågå så långt in på natten att jag måste sova tills middag nästa dag.

wellwell. godnatt.

RSS 2.0