min halv tolv-franska körd i google translate, del 1.



Jag vet inte om jag bara har dålig natthumor eller vad det är. Men det är så roligt att jag dör det här, google translate som avslöjar mina miljarder språkmissar <3 så hemskt/roligt

(fint hjärta, jag vet<3 )

chillar galet mot en kakelugn



Herre min je vad allt känns meningslöst när det är vinter och snö. Jag längtar tills det blir vår och man kan springa sig medvetslös i bara shorts och t-shirt igen. De riktiga entusiasterna går ju ut och motionerar oavsett väder, men se, sån är inte jag, NO FUCKING WAY att jag går ut frivilligt!!!! Jag går bara ut när jag ska till bussen eller när jag ska från skolan till gymmet eller från gymmet till bussen. Däremellan är det softa potäter som gäller OKEYY! Imorgon ska jag kanske klippa mig förresten! Det blir intressant, att se hur mycket som försvinner för good lord, my hair is brittle! Man får prata på engelska om man vill så det så, så anmärk inte :(:(:(:( kramhej nu ska jag ... heheh gå.

ömkan!!!!

Visst får man inte tycka synd om sig själv? Eller hur, man får inte det. Att tycka synd om sig själv är en last. Självömkan är något patetiskt, något man inte ser på som något bra.

Men jag tycker nästan alltid synd om mig själv. Varför skulle jag inte tycka synd om mig själv! Det är ganska synd om mig. Ta igår som exempel, jag satt i mitt rum och funderade på hur meningslöst livet var när en katt la en stor fet pöl med diarré två meter ifrån mig. Jag märkte det först när dess ångor nådde mina näsborrar och jag fick kväljningar. När jag, mot min vilja men för att jag var tvungen, tog upp äcklet sjöng jag tyst för mig själv: livet suger, döden duger (melodi: björnen sover). Ja fy fan vad livet sög i det ögonblicket. Eller ögonblicken, det tog fruktansvärt lång tid att få upp allt från golvet. Och det har faktiskt dröjt ändå tills idag innan den vedervärdiga doften försvunnit. Jag har lidit mer än vad ni kan förstå under hela den tiden. Jag lider fortfarande förresten.


Ibland känner jag att det är mer synd om mig än den här döda fågeln jag skulle kasta över staketet i somras. Den fastnade och det var sorgligt. Stackars mig.

Åh denna tristess! Jag går omkring i mitt tomma hus på nätterna, är arg för att den lilla spillra som är kvar av min familj däckar redan vid nio i sina sängar någonstans i andra änden av vårt hem, lämnar mig ensam att leta efter något ätbart i vårt proppfulla kylskåp som saknar lampa och brummar oupphörligt. Och när jag sedan inte hittar något att äta däri, blir jag arg eftersom kylskåpet är fullt men fullt på ingenting! Då tar jag ett glas juice och därefter, slår det mig att det skulle jag inte ha gjort eftersom man inte får dricka juice innan man borstar tänderna. Insikten gör lika ont som när jag på väg upp till mitt rum slår i tårna i någon utstickande bänk jag inte ser på grund av det tunna mörkret väggarna andas på min pyamastäckta hud. Stackars, stackars mig.

Jag känner mig rebellisk när jag trotsar tandtäkarnas ord och borstar mina syraanfrätta tänder fastän jag egentligen borde vänta minst 30 minuter. Sen går jag in i mitt 13 grader varma, (kalla?!?!), blåsiga rum och börjar gråta när inte ens min katt ligger i min dubbelsäng. Jag lägger mig ner på trägolvet och känner tårarna krypa ut ur de yttre ögonvrårna och ner på plankorna. Jag känner mig djup och poetisk. Det är dragigt och jag får ont i ryggkotorna av att ligga där och stirra upp i taket. Jag gråter lite till och önskar att någon eventuell familjemedlem ska komma in i mitt rum och ge mig fotmassage. Efter 25 sekunder ger jag upp och sätter på radion. Takida. VARFÖR SPELAS ALLTID TAKIDA!!! Jag avskyr takida. Byter kanal. Kommersiell skit. Reklam. Sen Robyn. Jävla fittrobyn, jag hatar robyn, jag bryr mig inte om att hon är duktig och kan sin grej för jag hatar henne!!!!!! Jag önskar att hon ska stå för alltid på det där lågstaiediskot hon jämt sjunger om och dansa i cirklar utan att killen hon är kär i upptäcker henne, jag önskar hon snurrar tills hon svimmar och spyr och blir utslängd och att killen inte märker nåt och fortsätter hångla med den där andra jävla bruden.

Sen sätter jag på en skiva istället. Jag har spelat den för många gånger och är jättetrött på den. Tar på mig pyamas, lägger mig i sängen, försöker läsa en bok men är för trött, försöker somna men kan inte, det går så lång tid utan att jag somnar att skivan tar slut och spelar sista låten och jag måste leta upp fjärrkontrollen för att köra om den från början, inser att jag inte vill höra den där skiten, men jag älskar ju nick drake egentligen, så låter den fortsätta vara på, släcker sänglampan och hatar mitt liv eftersom jag ändå inte kan somna med stereon på för displayen skickar ut ett så himla äckligt cyanidblått ljus som skär sig igenom mina ögonlock, så stänger av stereon, tvingas lyssna på elementets droppade, blir arg för att elementet inte ens värmer men ändå står det där och droppar, tänker på hur ensam jag är i min dubbelsäng och sen någonstans där somnar jag.

Stackars, stackars mig. Ingen förstår hur synd det är om mig.

Men imorgon ska mamma och jag åka och handla! Det ska bli hemskt roligt. Jag ska köpa gott bröd och kanske någar paket nudlar. Sen ska jag hjälpa mamma bestämma smak på kattmaten och sen packar vi tillsammans ner maten i fina kassar och går ut till parkeringen, och mamma kommer se jätteförvirrad ut för hon kommer glömma var hon ställt bilen. Jag ser den och vi går dit, mamma funderar i tre timmar vilken knapp hon ska trycka på för att låsa upp, när hon väl hittat rätt lägger vi in varorna och jag går och lämnar vagnen. Tian jag får ut gömmer jag snabbt i jackfickan och hoppas att mamma glömmer bort den. Det gör hon och nästa dag köper jag kladdkaka i skolcafét för den. TAGGA!!!!! Älskar mitt liv <3

köket



Idag har jag varit i köket, Wancetti och Mauritz också, det känns bra eftersom det är där jag hör hemma. Vad de andra gjorde där har jag ingen aning om eftersom de borde ha varit i garaget. Jaja. Hur som helst badade jag nyss!!! Jag älskar att bada. Och att veta att man ska bada om en stund. Och känslan efter att man har badat!!!!!! Speciellt när man har massa tid på sig och myser omkring i sköna och fula kläder. Idag till exempel har jag på mig mossgröna knästrumpor med rosa rosetter, pyamaskalsonger med röda drakar och en blårandig t-shirt!!! Har smörjt in mig med tre tusen olika krämer också, det känns nice. Men jag har glömt bädda med nya lakan i min säng så den är alldeles naken. Och nu är det ju alldeles för sent för att gå ner och hämta påslakan så...får väl sova utan lakan. Men det gör inte så mycket eftersom jag har så fina kläder på mig ändå. Kram hej.!!!!

halv tolv



Hej. Titta jag uppdaterar min blogg allihopa!!! Titta!!! Är jag inte duktig som fyller upp denna cyberbytta med ytterligare lite krafs för er att begrunda. Jo det är jag. Och snäll är jag också, som ser till att min katts skotthål till köttsår inte längre är översta inlägget utan det första som möter en när man klickar in här är en bild på mig oc mina underbara syskon.

Det börjar bli väldigt jobbigt att inte ha mina systrar här. Huset är så tomt och det låter ingenting. Jag står inte ut längre

FREJA FOTAR EN KATT pt. 2




FREJA FOTAR EN KATT



sista natten på höstlovet.




har tråkigt



(men jag har ju i alla fall en ny klänning)

förra veckans kulinariska upplevelser

Innan jag börjar berätta om vad jag genom rubriken berättat att jag tänker berätta om, tänker jag börja med att presentera mig! Jag heter Freja! FREJA!

OKEJ SÅ NU SKA JAG KOMMA TILL SAKEN





Kulinariska upplevelser! För er mindre bildade som inte vet vad kulinarisk upplevelse innebär (jag vet vilka ni är) tänker jag med en bild förklara det hela:


Ett tydligt exempel på vad som verkar vara en GOD kulinarisk upplevelse. Lite ost, lite korv, lite fin extra virgin olivolja, lite fina gröna blad, ett glas vin..ja, det ser helt klart delikatessartat ut. Nu ska jag berätta om några av mina egna kulinariska upplevelser från förra veckan. Jag börjar med de som ligger allra längst tillbaka i tiden, SKOLMATEN.


Ett exempel på en inte lika god kulinarisk upplevelse. Jag kan lika gärna lägga upp en bild till på skolmaten.

Okej, en bild till.

Oj förlåt, jag hoppas verkligen inte att ni satt och tänkte på mat eller liknande, i så fall ber jag så hemskt mycket om ursäkt! IN YOUR FACE MATHAMUCKAS (och så är jag en själv)

Det var den kulinariska upplevelsen nummer 1!!!! Alltid lika underbar. Nu kommer nummer 2, så gör er beredda.

2.



Det här mina vänner, är vad jag kallar för en riktig solskenshistoria! När min familj och jag i söndags var på utflykt stannade vi till på ett så kallat EKO-CAFÉ, i hellekis, och åt grillade mackor! När jag säger att allt var eko, så menar jag det, och alla era fördomar ni någonsin haft om eko stämde där inne. Självklart var alla väggar vita, självklart sålde de rättvisemärkta sockar av bambu (vaddå stjäla pandamaten eller???), självklart fanns där förkläden i linne med kattapplikationer på, och självklart var de naturfärgade hemma i en stor träbalja med kokade björklöv elelr liknande. Det satt också inplastade A4:or med Gandhi-citat på de vitlaserade träpanelerna, det fanns en fontän och ... ja ni fattar grejen. Jo, de sålde surdegsbröd också.

Hur som helst var mackorna jättegoda, om än bisarra! Varför fick man syrad vitkål och pongobönor i en burk till? Och nån flummig senapsdressing med miljoner olika örter att hälla på de torkade äppelringarna? Ja just det, eftersom det var eko.

Ni minns kanske att jag lite längre upp i denna text skrev "min familj och jag". Eftersom de flesta känner till att vi är sex till antalet i min familj, och den uppmärksamme bara ser tre tallrikar på bilden; ska jag förklara det hela. Vi var bara tre som åt, eftersom ett syskon var i Oslo, ett annat syskon var i Afrika och då är det inte jättekonstigt att de inte närvarade. Att det tredje sykonet däremot, min lillebror, inte var med beror på att han då bilden togs satt i bilen och tjurade över att han inte fick spela x-box. Jag tillägger: han är 15 år, inte 6. MEN SÅNT ÄR LIVET HEHEH

NUMMER 3.


SMOOTHIE. Åh min älskade smoothie. Jag älskar smoothie! Fast det är roligare att säga småttie. Det brukar jag göra. Den här smoothien, som jag gjorde i .. söndags också faktiskt, var extra god vill jag minnas. Nu ska jag berätta vad jag hade i den.
  • En halv honungsmelon
  • 4 psysalisbär
  • Clementin
  • Frysta jordgubbar
  • Fryst mango
  • Banan!!!
Så gott. Jag vill förresten tillägga, att jag inte äter smoothisar för att jag är bloggare (då hade jag snarare ätit macarons dagarna i ända) utan jag äter smoothisar för att det är NICE.

Nu är det nummer 4.


Allvarligt talat, finns det något godare? Jag hittade några sådana här i kylskåpet häromdagen och åt upp dem direkt. Pappa blev ganska arg eftersom han köpt dem "för att han åt såna när han var liten". Men jag åt också såna när jag var liten. Därför förtjänar jag dem mest. Det bästa med barnyoghurtar är att om man inte omskakar dem så ligger det en hinna med extratjock yoghurt på plasten när man öppnar burken. Den näst bästa med barnyoghurt är att det inte är några bitar i, så man inte behöver tugga annat än för skojs skull. Sen är det bra också att de är så små, för då orkar man äta flera stycken jättesnabbt.

Det var nog det jag ville få sagt angående mina kulinariska upplevelser förra veckan.

Nej vänta! Eftersom jag älskar mig själv så mycket måste jag på något sätt få in en bild på mig själv i detta inlägg. Det är ju inte så svårt, när jag tänker efter, att hitta en kulinarisk koppling mellan mig och temat för dagen. Det är ju bara att säga att jag är så söt att man vill äta upp mig <3



Pusshej kamrater!



hey i love my mössa



ääääääääääääähhhhh orkar inte bloggaaaaaa



så här får ni en vacker höstbild

skoja

söndagsutflykt




höstlovet kunde inte börja bättre















fett nice kväll! godnatt

RSS 2.0