Och så alla ord



Det känns som hela världen är byggd av ord. Och att ord, eller avsaknaden av ord, gör hela skillnaden. Jag har tänkt att anledningen till att man inte minns något från när man var liten är att man inte hade några ord. Inga ord att tänka på vad som har hänt med.

Eller så är det inte så, vad vet jag.

Tänk allt man kan göra med ord. Såra någon, försätta folk i livskriser, beröra människor tills de gråter, få dem att minnas eller få dem att tänka efter. Själv är jag en människa som inte tänker på saker, förrän jag klär det hela i ord. Om jag inte pratar om det, eller skriver om det, tänker jag aldirg efter angående det hela. Jag sitter aldrig och funderar över meningen med livet eller annat klyschigt och såkallat djupt.

Såvida jag inte öppnar Word, spyr ur mig alla ord ur skallen, ner över tangentbordet och in i datorn.

Sedan tittar jag på skärmen och förstår knappt själv vad det egentligen är jag menar, bara rester av känslan finns kvar klistrat mot hjärnslangarna. Skriver aldrig för hand, det går så långsamt att jag inte hinner med mig själv och glömmer hälften på vägen ner från hjärnan genom pennan ut på papperet.

Inget fascinerar mig så mycket som ord. Eller bara hur bokstäver låter tillsammans när man sätter ihop dem. Eller hur de ligger i munnen om man tittar på orden i huvudet i olika typsnitt, om det blir någon skillnad och om man glömmer att göra mellanslag, hur blir orden då?

Det är alltid ord som fastnar på insidan av mitt kranie. Ligger liksom där och upprepas tills de skrapas loss och jag glömmer dom. Vissa ord sitter längre. Andra har tjänat sitt syfte efter bara någon timma, och kastas sedan.

Ord jag inte kan lägga ifrån mig just nu är; minkpäls, vinklar, sockercirklar, labyrintregn, ett tag var det kameler, rävar och laminat.  Jag ska inte cencerura mig själv, så för ärlighetens skull avslöjar jag det mest förekommande ord jag använder i jobbiga situationer: fitta. Det är så fult och ovårdat, men likväl ligger det i hjärnan och jag har en känsla av att det stannar där ett tag.

Ingenting stör mig så mycket som upprepningar, ändå använder jag ordet ord 20 gånger i bara den här korta texten. Men vilket ord är kan bättre beskriva ordet som ord kan?


Kommentarer
Postat av: frida

gud vad fint inlägg! tack så hjärtans, vad glad jag blir.<3

2009-09-19 @ 23:04:28
URL: http://skarpt.blogg.se/
Postat av: elin

fin blogg

2009-09-20 @ 10:19:12
URL: http://pratstund.blogg.se/
Postat av: joline

åh vad gulligt sagt... tack!!

din är typ galet fin, underbara bilder.

2009-09-20 @ 10:20:19
URL: http://joline.devote.se
Postat av: angelica

i liked this inlägg mucho.

Har du fortfarande ont i halsen? :(

2009-09-20 @ 14:11:15
URL: http://coloursofthewind.devote.se
Postat av: Lisa

vackert och här får du en ny bloggläsare hihi puss!

2009-09-20 @ 14:24:09
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Shandie

Jo jag bloggade på blogg.se innan, skitbra! Men tog bort bloggen o glömde spara min desig så blev trött på det o tänkte jag byter till nått nytt. Gillar inte heller med blogg.se att man inte kan ha en flik "äldre inlägg" längst ner, inget stor prblem men drf sökte jag mig till wordpress och liknande, dock blev dt svårt med desigen där.. så blev enkelt med devote.. dock har jag märkt att det ej är värt det så bytar väl snart.. igen! :D haha!



Btw, trevlig blogg! :D

2009-09-20 @ 15:51:06
URL: http://dirtydiaperface.devote.se
Postat av: sofia.

sv: tack så hemskt mycket. och det här inlägget var också mycket fint skrivet. (ps. jag måste bara säga att din pocahontasklänning var grym! jag har ett likadant överkast ungefär, mitt bästa.)

2009-09-21 @ 18:45:50
URL: http://shellshock.blogg.se/
Postat av: Anna.

Du skriver väldigt bra. Jag gillar sättet du använder dig av just ORD och stilen du har. Fortsätt att skriva för allt du är värd och använd din kreativitet, det är den enda rätta i den här realistiska världen vi lever i.

2009-09-21 @ 21:20:23
URL: http://annamariamadeleine.blogspot.com
Postat av: Sally

jag är också hopplöst förälskad i ord.

2009-09-23 @ 09:56:00
URL: http://tapeme.blogg.se/

Tell me:

Mr/Mrs..?
Remember me, please.

Mail (our secret):

My home:

Note:

Trackback
RSS 2.0