Rosso och mjölken via tass



Här sitter jag framför datan och fångar myggor med mina bara händer. Dricker kaffe som jag lagade helt själv, har suttit och skrivit på den där novellen nu ett par timmar. Den är nästan klar men jag orkar inte göra det sista. OMG jag är stressad! Jag kom på att jag måste bestämma vilka kläder jag ska ha på mig imorrn för nu ska jag snart åka till Töreboda sen ska vi till Göteborg ogmomgomgomgogmoggmogm TITTA VA SÖT ROSSO ÄR OCH VA KLYFTIG HAN ÄR NÄR HAN KOMMER PÅ HBUR MAN DRICKER MJÖLK VIA TASSEN OMGOMGOMGOMG bye

Återpublicering från 17 juli

Jag hatar att raka benen. I det nya numret av SOLO står det under rubriken "Snygg naken!": Håll det rätt, håll det slätt. Glöm inte att raka ben och armhålor.

Precis som det vore lika viktigt som att..jag vet inte; borsta tänderna?! Att det vore fel att inte raka benen?

Sedan står det att om man vill raka de nedre regionerna eller inte är en smaksak.

Va snällt av dom att jag får välja om jag ska raka fittan eller inte, verkligen gulligt! Ett alternativ! Men benen däremot, om jag inte rakar dom är jag antaligen en hysterisk feminist, eller helt enkelt sinnesjuk och borde genast uteslutas ur alla sociala sammanhang, för guds skull, jag har ju håriga ben!

Lite längre ner på sidan berättas det att Mischa Barton är en helt normal människa även om hon har celluliter. Visste ni det?

Ännu lite längre ner står det: Slösa inte mer tid på dina kroppsnojor!

Det borde stå: Slösa inte mer tid på att läsa den här artikeln!

Jag är fan stolt över mina håriga ben. Tyvärr verkar det ju som priset jag får betala är att ingen kille vill vara med mig. Stackars mig. Ingen vill ha mig.

Idag lider jag av aggressioner. Det är skönt.

tävlinggggg jag är med i



Klicka på bilden för att komma till tävlingen hihihihihihihhihihihihiihihihihihiihihihi

haltande texter jag snörar ihop



Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta om. Här på bloggen, som på något sätt antas representera mitt liv. Har kommit fram till att mitt liv är inte tillräckligt spännande för att skriva en blogg om. Det händer inte så mycket. Brukar inte göra heller. Kommer inte göra på ett tag. För två år sen exakt hade jag höstlov. Pluggade till ett särdeles stort historieprov. Nu har jag höstlov, försöker att inte ha ångest över diverse läxor. Om två år, kommer jag likförbannat också ha höstlov, fast med ännu mera att ha ångest över.

Vem är jag? Jag är en normal konstig människa som gillar att bada för att alla ljud hörs så avlägset under vattenytan. Trångsynta personer utan plats för avvikande varelser i sin värld tycker inte om mig, per definition. Ibland förvanldas jag till en clown för vanliga dödliga förstår inte var jag får alla mina skämt ifrån. Ibland trivs jag med att kunna sitta och roa människor, få vara i centrum och på något sätt se ner på de runt omkring mig för att de inte kan komma på något bättre själva utan måste använda mig för att se saker annorlunda, eller bara utnyttja mina ord för att få sig ett gott skratt och kunna säga att fan va störd och sjukt rolig hon är den där Freja.

Och denna människa, alltså jag, ska på något sätt skriva denna blogg, i jakt på bekräftelse, titta vad jag gör med alla ord, vad jag förvandlar dem till. Tycker ni om det? Vill ni ha mer? Jag fixar det på några minuter.

Jag skulle kunna skriva mer om mina senaste konsumtioner. Eller mina skönhetstips. Men jag känner att jag kan lite förmycket om smink, hår och sånt där överhuvudtaget för att jag inte ska kalla mig själv för ytlig, så däröfr låter jag det vara lite grann. Så att inte det avslöjas här för alla cybermänniskor (läsare) att i verkligheten är jag inte så jävla häftig, spirituell eller djup utan bara jävligt duktig på att låtsas saker, och förvandla mitt utseende till någonting någon kanske tycker om. För det har jag läst i en tidning. Hur man gör alltså. Jag vet exakt, vilka produkter som är de bästa budgetalternativen, vilka ögonskuggor man ska lägga var för att framhäva vissa drag, vissa färger, till och med vilket konsistens det ska vara på skuggan beroende på hur åldrar huden är. Men det säger jag inte högt.

klart ni vill ha en dagens





Jag tänker inte ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag kan göra er medvetna om att jag är medveten om den, SÅ!

Det är höstlov och jag är fullt upptagen med att fylla det, just nu med sanitering av mitt rum (fast egentligen spelar jag farmville), skriva brev, äta, peta mig i ögonen, göra kullerbyttor på min trasmatta, lyssna på snälla beirut, osvosvosv. I ÖVERMORRN ÄR DET GÖTEBORG YEAHH!

oj förresten, där fick ni ju en smygkik på mitt hår. det är inte riktigt klart än, men snart!!!!!

Önskehöstlov

Eftersom det här är en sån tråkig dag, som ingen egentligen tycker om, tänkte jag att jag skulle göra ett önskelov. För det vore mysigt.



Jag skulle vilja gå på hajk. Vandra, laga billig mat på spritkök, sova i vindskydd. Hajksugen är jag helt enkelt.



Sen skulle jag gärna vilja åka till Moviken. Träffa Willie. Grilla, bada, äta micropizza, titta på film och frysa i den alldeles för lite uppvärmda 70-talsstugan.



Den här bilden togs sista dagen innan påsklovet tog slut. Linnea och jag överraskade Angelica med picknick ute i skogen, vi tog med påskmust, fika, en rutig filt, en rosa ask med tuggummin och såpbubblor. Förresten är jag inte säker på om det var påsklovet. Men det borde det ha varit eftersom vi hade med oss påskmust.. Hursomhelst, jag vill ha höstlovspicknick.



Sen, om klimatförändringarna hade tagit lite mer fart, hade jag önskat mig att åka och bada i kanalen. Göta Kanal that is. Det gjorde Linnea, Amanda, Angelica och jag  i somras. De cyklade, jag åkte moppe, och sen slutade det med att vi badade nakna i smutsvattnet. Det var roligt.








Sen skulle jag vilja vara i Göteborg. Gå  på hagabion och se filmer som man aldrig hört talas om men är mycket mycket bättre än det där som visas på vanliga sf-biosalonger, träffa mina systrar, äta vegomat i deras restaurang, vänta på spårvagnar med Angelica och vara rädda för ungdomsgäng, vandra hela den långa promenaden upp på Skansberget, äta banan-curry och kycklingpizza och titta ut över gatlampor och bilars röda ljus.





Sen vill jag på parti också!

Och där har ni mitt önskehöstlov.

Och vet ni vad? Jag kommer faktiskt få träffa min ena syster iaf, ha parti, åka till Göteborg med Angelica och äta pizza uppe på Skansberget. Kanske till och med att jag träffar Willie också. Men nu ska jag duscha, sen ska fina Emma komma hit och färga i mitt hår lite till. Pusshej.

tonight I'm Luke Skywalker





Bild 1: ska jag trycka upp på tygpåse, t-shirtar, rubbet.

Bild 2: Antagligen sista bilden på mig som brunett. Och förhoppningsvis också den sista i mittbena. I'm coming for you, morotshår!!!!

TEh TIEM HAZ CUM



/vi får väl se hur det går

dygn(ÄNTLIGEN HÖSTLOV!!!)







Jag gillar att våldgästa folk och stjäla deras mat och tid. Igår gick Lotti och jag på café. Vår smala budget tillåter inte så mycket utgifter, vilket resulterade i att vi köpte varmt vatten och gömde oss i ett hörn, långt bort från personalens hökblickar och smög ner egna tepåsar hemifrån i våra koppar. Innan vi gick skrev jag ett meddelande på en servett: Tack för att vi fick köpa varmt vatten för 5 kr/koppen. Ni måste gått med brakförlust!

Vi blev stoppade av en polis för att vi cyklade på fel ställe med en lite för gammal människa (jag) i bak på pakethållaren. Fick ingen böter, för farbror polis var snäll. Funderade på att köpa honom något gott på ica. De bjöd på pizza och tomatmarmelad därinne, så jag utnyttjade dem lite grann också. Köpte en dammsugare för 9.90, bara för att upptäcka att jag tycker ju inte ens om marsipan.

Sen hoppade vi upp på cykeln igen och försvann hem till Elin, hon bjöd på mackor och turkisk youghurt med honung. Bussen hem till Angelica, åt upp resterna av hennes pizza. Tur att man har kompisar med mat säger jag bara.

21:20

där tappade jag mig själv
som en vante, ensam på gatan
kanske i en vattenpöl
en hajfena bryter ytan

dessa syltänder, än en gång.
min syster är i paris

jag krossar frigolitklumpar mellan fingrarna

man måste bita i guldet
se om det är mjukt
först då vet man om det är äkta

Tråkigtlista



Saker att göra om man har tråkigt:

  • Stoppa in 7 salivstimulerande tabeltter i munnen samtidigt bara för att en minut senare läsa på paketet att överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt
  • Lukta i sin armhåla
  • Räkna antal tomma koppar med intorkad varm choklad som står i ens rum
  • Sparka på klädhögar och annat så det flyger omkring
  • Låta bli att tvätta håret på en vecka och se hur mycket damm man lyckas få
    ihop
  • Samla kattpäls som hamnar i ens säng
  • Klämma på sitt bukfett
  • Testa om det känns erotiskt att slicka på sina egna knän (svar nej)
  • Tugga på plastbitar och annat med mysig al dente
  • Rita spännande saker på sina armar med vattenfastpenna
  • Jämföra vilken hand som är varmast
  • Planera höstlov. Vilket faktiskt är det enda vettiga i denna lista. Så nu planerar jag höstlov. Det är party, det är tåg till Göteborg, det är vistelse i Göteborg, och klämma lite mera bukfett. Köpa kalsonger för det är skönt, lite hårfärg för Robert tycker att mitt hår har blivit lite matt. Robban kan ju sina grejor, och en hårfärgning sitter ju aldirg fel.
Ska gå ut ur mitt rum och in i huset. Se efter om det finns någon som vill umgås med mig. Min lillebror är försvunnen förresten. Han kom inte hem efter skolan och har inte ringt eller något. Antagligen cyklar han omkring i små samhällen med sina töntkompisar och skjuter folk med softairguns.

hej jag saknar det där superobjektivet.








Orkaner i ditt öra

myspace graphic is done on Gickr.com

noveller

vi ska skriva en novell i svenskan. hela förra lektionen skrev jag ingenting.

funderat på hur den ska börja

kanske

något
som

han drog i halslinningen tills tröjan bildade ett svartstickat tält kring huvudet. de ropade på honom. han kände lukten av jord och hans nagelband var trasiga och blödde. en skalbagge kröp innanför jeansen. aldrig att han tänkte svara de där jävla svinen. genom ett hål i tröjan såg han solen. den stack i ögonen.

eller någonting om en människa som somnar på en buss och drömmer att det är sommar och att den klipper ner alla molntussarna från pappershimlen och stoppar i fickan. sen glömmer människan nästan att gå av och springer av bussen med sömn i hela huvudet. vaknar till av att luften därutanför dörren är så kall och full av höst. men när människan känner i fickan, ligger molntussarna där ändå.

eller någon astöntgi berättelse om en psykiskt störd kille med arbetarklassbakrund och bortsprungen pappa. som bor lägenhet i stan och har några vänner som inte riktigt är så vänneraktiga ändå. och han kanske träffar en tjej i bussen som säger till honom att sluta tycka så jävla synd om sig själv.

eller typ en novell som bara handlar om att åka buss.

för jag tillbringar ganska mycket tid där. på bussar alltså. så jag vet ju vad jag pratar om. nejnejnej såhär gör jag! olika människor som åker buss. och så får man se samma förlopp ur deras olika synvinklar typ. buss.

trasreptiler på gatan



nersmetad
nersmord
nerpressad
i asfaltens vassa grusporer

skogsgrön
mossgrön
smaragdgrön krokodilhud
isärrivet skimmerskinn

är krokodilkött grönt?
giftig drakmassa
med mögelfärgade sporer
eller kamouflagetyg

avslitet sönderkrossad
benkäke
syltänder i tusen rader

röda rummet, kristaller och under vatten mot ytan




Kaskader krevader kreverar

pimp myspace - Gickr

Idag kom jag på världens smartaste tanke tror jag. Såhär:

Att om dagen skulle delas upp som en vecka, skulle morgonen vara måndag, lunchen onsdag kanske och fredagen när man åker hem från skolan.

Så det måste vara därför måndagsmornar är de jobbigaste, för de är måndag x2.

Som om det inte vore jobbigt nog liksom. Nu ska det vara som en dubbelmåndag.

Men det som är så himla bra med det är ju såklart att fredag eftermiddag blir dubbelfredag.

Sen om man vill overdo it, kan man ju dela upp månader i dagar också. Och sen in veckorna i år eller timmar i i frukost, lunch, middag och nattmacka.

Tja jag har en häftig storasyster



Tja min häftiga storasyster sysslar med mycket här i världen, och titta här har hon sysslat ihop en musikvideo. OJ OJ OJ! Mitt lilla hjärta sväller som ett lik i stol. Hon är bäst, kan vi håll amed oss om det?

Säkerhetsöra

pimp your myspace at Gickr.com

Min hjärna täpps igen av sot och snor / häftstiften pressade mot örsnibben tills det går igenom / var / låtsasvärld / jag vill aldrig bli barn igen för / hellre gammal och trött på världen än / barn och oförmögen till handling och någonting alls

Världens finaste video tror jag



jag saknar sommaren som om den vore min enda vän nästan.

Praha, klassresa, maj













/vi tillbringade mest tid inne på hotellrummet och i kvartersbutiken
där ropande försäljare hitflyttade från asien
sålde ut sin absinth till oss
men vi nöjde oss med äpplen, cigaretter och billig vodka

vi gick ut i natten, målade naglarna och frös









bilder: angelica

Leken som eldade med flickan



Kom nyss hem från bio, Flickan som lekte med elden, åt en bit pizza och nu smuttar jag på halvljummen choklad med en styck sovande katt i knät. Hela huset sover och det är väl bara min lampa som är tänd.

Som ni ser är bilden tagen i våras när kastajen blommade.

Dröm natten till den 16 oktober

Drömde att jag satte fast en motor på min röda sammetsfåtölj och körde race genom skogen med Basshunter. Han vann för han körde motorcykel och min fåtölj var jättesvår att styra.

Den sorgsna låtlistan som egentligen är glad om man tänker efter

myspace graphic is done on Gickr.com

En gång i tiden var jag blond.




Linje 505

Ihopträngda
i en kollektiv rullande låda
kanppa metrar från varandra
bryter vi landskapet utanför
med avgasrök och motorljud
alla åker åt samma håll
men på sin vadderade yta av 50x50 cm
håller vi käft
har oftast högsta volym i hörlurarna
för att slippa dela deras tystnad
de flesta sitter som jag
med väskan som enda säteskamrat
och om det är den enda platsen ledig
hostas ett artighets-kanjagsittahär fram
ett litet ljud till svar
eller inget alls
markerar intrånget med bortvända blickar och se noga till att inte snudda dina armbågar vid mina.

Välkommen till fucking jävla kuk-Sverige

14:23



It's not like I'm a slut
or that I really like to fuck
I just want every boy I see
to walk away with a part of me

Not even you can save me from myself

Just keep walking

myspace graphic

Hej hopp skor nr 1, blå pumps med silverränder, kan du få köpa. 100 kr + frakt, först till kvarn. De är lite för små för mig så jag använder dem aldrig. Strl 40. Skriv i kommentarsfältet.



Fina saker tisdagen 13 oktober



1: Det är höst
Även fast det är svidande kallt och det blir mörkt redan vid klockan 6 ungefär nuförtiden, så är det mysigt.



2: Människoätande människor i Märsta
I denna bok, som för övrigt bör läsas av varenda kotte, hittar jag hela tiden världens finaste rader. Och igår hittade jag ett som beskrev hösten.




3: Hund med barnvagn
Eller ärligt talat vet jag inte om det är fint eller inte. Antingen är det väldigt hemskt eller väldigt vackert. Kanske förenat, som det ofta är.



4: Jag har lånat Alice i Underlandet på biblioteket.
Med originalillustrationer. Ja. Det ska bli ett sant nöje. För det gäller ju att vara förberedd inför Tim Burtons filmatisering av den i .. var det mars? länk

Ja. Det var det fina just exakt nu.

Nej vänta,

5: Tack för alla kommentarer. Jag blir så glad varenda gång. Kan inte riktigt förstå att människor faktiskt berörs av vad jag skriver, iaf lite. Vädligt underligt. Men det gör mig glad. Puss på er.

Moleskine



Jag glömde berätta en sak som jag också har i väskan. En Moleskinebok. Jag fick den när jag var kanske 12 eller 13 år, därav det lilla tönthjärtat över j:et.



Som ni ser skrev jag bara ner konstiga saker i den först. Liksom vem har nytta av en sammanfattning av varenda kapitel av Harry Potter och de Vises sten?



Nu för tiden skriver jag mest ner fina låttexter i den.



Packlistor



Att-göralistor. Finns minst 20 stycken i den där boken.



Fina bilder jag rivit ur tidningar eller hittat på människors bloggar



Men oftast skriver jag ner sånt jag tänker på när jag åker buss och ändå inte har något annat för mig. Eller små idéer som jag kan förverkliga någon dag när jag har tid. Och egentligen har jag inte tid för det här inlägget, men det där nautrkunskapsprovet är faktiskt inte förrän på måndag. Och förresten, ikväll kan ni vänta er ännu ett inlägg, om något fint, om jag hinner.

Nu ska jag ta på mig mössa och halsduk och bege mig ner i köket med lite nougat och varm choklad. Pluggtime.

Idag förstod jag varför jag har så ont i ena axlen jämt

create animated gif

Det är för allt som ligger i min väska och bara tar vikt.
  • Karta över Prag
  • Filoflaxen
  • Mobil
  • Mp3
  • iPod
  • Hörlurar
  • Trasiga hörsnäckor (som jag lyssnar i när jag antingen har ont i örat eller vill höra på människor som låter långt bortifrån.)
  • Jävla massa läxböcker
  • Minst tre par vantar
  • Glasögon utan glas
  • Oboy
  • Plånbok
  • Pennfack
  • Busslista
  • Förra årets busslista
  • Tuggummin
  • Mynt
  • Kvitton
  • Batterier
  • Papperslappar
  • Anteckningsblock
  • Nyckelband (grön eftersom jag går natur, moppenyckeln, fastän jag inte åker moppe ju nu, skåpsnyckeln och mitt usbminne.)

Vad har ni i er väska?

meningslösa ord 2.0

jävla uppmärksamhetsbehov
se mig hör mig titta va duktig jag är
allt jag gör är för att någon ska kunna säga att nu var du bra
sitter vid datan
isolerar mig från familjen, försöker bli vän med cybermänniskor
dricker för mycket varm choklad
känner hur jävla bukfett sväller och lägger sig i fler och fler väck mellan höfterna och brösten
tänker när ska jag skaffa ätstörningar?
jag är mycket vill ha mer-prototypen
är jag smal vill jag bli smalare
ibland om jag inte har något för mig testar jag att skaffa bulimi
t.ex. om man ätit för många polly utan någon nytta
men det går inte.
ibland försöker jag bli kär i någon för att skaffa lite spänning i vardagen
så att jag kan ha någon att tänka på om lektionen blir för tråkig
en gång testade jag att skära mig i handlederna
men det var inte alls så roligt som jag trodde att det skulle vara
ibland sitter jag stilla så länge att det krasar i knäna när jag reser mig
jag har förlorat kontrollen över vad jag gör för att jag spelar med i filmen som aldrig tar slut
och det jag gör för att jag vill
det känns som allt går efter ett jävla manus
därför vet jag inte vad jag känner
och vad hollywood känner åt mig
så det gör inget att jag avslöjar hela mig
för hela världen
för det är säkert inte på riktigt ändå.

Let's pretend we don't exist



Det är som att försöka pressa ut sitt hjärta genom luftstrupen.
Det går liksom inte. Inte ett enda vettigt ord från min hjärna når tangenterna. 

Undra om trumhinnan spräcks som en tuggummibubbla om man trycker in en nål i örat.

meningslösa ord 1.0

nakna fötter
hud på undersidan som sakta rullas av
skinnrester som skavs bort
hennes ögon är fulla av var
ihopklibbade
omöjliga att öppna
hon går med händerna trevandes omkring sig
för att försöka få tag på något sant
något riktigt
som skulle funnits där även om hon kunnat se
hon tänker att
om någon kanske hjälper henne att hälla syror över hennes ögonlock
kan hon lösa upp dem
och se vad som finns i verkligheten

men än så länge
känner hon sig fram
i en värld
av tvådimensionella plastfigurer

En fem över halv tolv-fundering

Kom nyss på mig själv med att alltid ha trott att vackra människor inte är lika kloka som mindre vackra.

Min logik i det hela var följande: om man är ful, är livet inte så lätt, alltså får man en mer bred livserfarenhet enligt principen what doesn't kill you makes you stronger, och om man är vacker, får man så mycket gratis och tar så mycket för givet, man behöver alltså inte kämpa lika mycket, den vackra blir naiv, tänker inte efter, lever för lätt helt enkelt för att någon eftertanke behövs.

Jag bara undrar, är det här sant?

Jag menar inte att människor delas upp snygg/ful. För alla tycker olika vad som är fint och inte. Egentligen är det bara ideal.

Jag var förresten tvugen att ändra lite i det här inlägget för det lät så dumt. Missförstå inte. Jag blev bara så illa berörd när jag upptäckte att jag tänkte såhär.


Antony, it's great



klicka på bilden bara.

Kast ut

jag måste vrida mig i självömkan
kan inte känna något genom mina garninvirade fötter
går genom smutsig jord
vadar genom äckel
som en illasmakande beläggning på tungan efter att man sovit halva dygn
och missat den enda bussen som gick på hela dagen
testar att skölja munnen med vatten
det bildas som ett vitt skum i mina mungipor
svider i naren
letar gamla minnen under sängen
hittar mest damm och kanske en låda
spännande
men den var tom
jag testar att lägga tankarna i olika hörn av mitt synfält
om man tittar åt andra hållet slipper jag tänka på det
ändå glider ögonen tillbaka så fort man slutar fixera blicken vid någonting
jag har funderat på varför röntgenplåtar är blå
och inte köttröda eller benvita
jag orkar inte ta reda på det
för vad spelar det för roll

En sån där dagens fast gårdagens då




Familjen!








Bilder frnån slacker-kvällen igår med klassen. Det var mys. Efter skolan åkte jag först till skövde, träffade angelica, bilder kommer, fikade, sen till töreboda, hem till angelica, sen till mareistad, gick vilse lite, sen var det klassparty. Vi köpte pizza, sjöng sing star, såg på film och pratade. Asbra.

Kom hem. Kvart över ett. Somnade. Vaknade... 11 timmar senare, hade då missat bussen till Töreboda alltså. Skulle se på bio med angelica och Linnea. Sry mates. Nu ska jag äta. Tar en senare buss, kommer fram tre minuter innan filmen. Mindre asbra. Aja, HARRY POTTER HERE I COME!

List

Mellannamn: Naomi Sofie
Fyller år om: 2 månader minus 5 dagar
Tittar på: Mina sönderbitna naglar
Hatade idag: Basshunters reklmam på Spotify
I fancy: Borsta tänderna, smalhet, suga på istappar
Roligaste idag: När jag gjorde "how big is your dick"-quiz på facebook. jag fick 7".
Ser fram emot: Myskvällen med min klass imorgon. Familjepizza och austin powers.
Ångest: Lite över franskan bara. Och att tiden går för fort. Annars; lugnt.
Familj: Min lillebror vägrar städa toaletten fastän han använder den själv, jag tyckerom min pappa jättemycket och mamma med. Min ena storasyster pluggar i Paris och den andra går konstskola på Dômen i Göteborg.
Husdjur: Katter. Sex stycken.
Låt: Ambitions
Tänker på: Hur man gör för att lära känna den där jag alltid får ögonkontakt med i korridoren när jag går till skåpet på morgonen
Spännande: Att om tio år se vad som har hänt
Varför: Har jag inte något spännande psykiskt problem?

Fleeeeeeeesh


Imorse när jag gick till bussen, som vanligt ganska stressad och med oknytna skor och tankar i huvudet som har jag glömt något viktigt har jag glömt något viktigt dubbelfitta va kallt det är varfrö går intemin jackdragkedja igen var är mina vantar åkte en slaktbil förbi mig.

Det var galler för fönstrena. För en bråkdels sekund hann jag se smutsiga, ihopträngda grisryggar, trynen pekandes uppåt som för att kippa efter luft, och sen hade bilden åkt förbi. Förbi, bort, mot slakten.

Det är fan inte okej. Ändå äter jag kött. Desperat håller jag fast vid mina små argument som: kött är gött och va tråkig och enformig min mat skulle vara utan kött.. ja kött är gött.

Men jag har allt svårare att faktiskt övertyga mig själv. När djuren och slakten kommer nära en, blir det svårare att blunda för det. Men när jag köper en fin kotlett på ica, inslagen i plast , känns inte det där djurets liv speciellt nära. Det är bara en bit kött. När jag äter den ser jag inte djurets liv passera i revy framför mina ögon för att slutligen landa på min tallrik. Bara ibland. Jag drar i muskelfibrerna med gaffeln, skär bort fettränderna och tänker att det här köttet har använts för att stå stilla ett kort liv bortsett från de där metrarna in till köttfabriken. Sen äter jag inte mer.

Bows in a jar

create animated gif

- Ursäkta, jag undrar, de här två burkarna säljs ju tillsammans, men kan jag få köpa bara den lilla?
- Javisst, det går bra! Du får den för en tjuga.
- Fint! Då ska jag bara gå och hämta ut lite pengar.
- Nej men inte ska du behöva gå till bankomaten för bara 20 kronor! Stoppa den i fickan vettja! Du får den!

Och vips fick jag en gratis burk att samla alla mina rosetter i.

ja tack, hjärna





11.15: vår naturkunskapslärare drar över lektionen. en lektion jag sov bort. tack till charlotte som antecknade på mina papper också. puss.
11.20: vi slutar för dagen

13.00 tar jag bussen hem. dedär en timma och fyrtio minutrarna som egentligen itne fanns så tog vi naturare tillfället i akt och gjorde på skolarbete.

13.25 Framme i töreboda. En timmas tid framför mig att döda. Det blir att jag går till en secoundhandbutik, lyckas en plåtburk med blommor på, går till ica, läser cosmopolitan om hur jag får min kas(s)anova till en kung mellan lakanen, hur jag ska göra med mina problemhy, påverkningsbar som jag är gick jag genast till skönhetshyllorna och letade febrilt efter en ansiktsmask. som tur va hittade jag ingen. köpte en japp och ett paket stimorol ice.
gick ut i stormen igen. hade medvind hela vägen till resecetrum. sen blåste luggen åt fel håll och det regnade trasiga rönnbär i mitt huvud tills bussen kom.

14.25 bussen hade konstig inredning.

14.50 jag går av bussen. mitt lilla vindpinade hjärta fylls av en underlig känsla när jag ser den blåa filuren åka bort från mig. det kändes som en vän, en vän som lämnar en för att drunkna. bussen. min ende vän.

nu är det matte, engelska, fågel, fjäril och franskatime. det ska bli askul. pusshej.

The studying of bluetwat

create animated gif

Blåmes alltså. Jag måste börja plugga på dom där pippisarna nu när jag gjort mitt fina memory. Hejdå.

morning; gbg




Ni vet såna där mornar när man på något underligt sätt slår upp ögonen precis samtidigt som ens bästa vän. När solen silas in genom persiennerna och man hör hur redanvakna människor vandrar omkring i morgonrock och tofflor i lägenheten ovanför. När man bara sovit några timmar för man satt hela natten på en balkong, drack te och tittade ut över rödljusen blinkandes för bilar som bara åker förbi någongång ibland. Man kanske satt på räcket och lutade sig lite för långt ut så man fick höjdskräck och var tvungen att återvända till någon skranglig gammal trädgårdsstol med filt virad kring sig och min systers cigarettrök lyste vit i nästanmörkret och doften blandade sig med regnet i luften och gatlamporna. Göteborg.  <3





Even if I close my eyes

Jag ska avslöja för er att jag är inte en av alla dessa människor som sitter i små hörn och diskuterar låttexter. Hur djupa de är, vad de betyder för dem, vilket vackert budskap de har osv.

Jag är mer typen som tänker ahh skönt beat man! Jag hör knappt texterna alls och hoppar glatt vidare i min lilla luddiga värld utan komplicerade verser hit och dit. Det vore säkert trevligt om jag hade kunnat få in lite av de där vackra lyrikerna i huvudet, men det går bara inte.

Men vissa låtar, vissa texter, går fan rakt in i hjärtat. Bara några få ord för att beskriva så komplexa saker som känslor, stämningar mellan människor, hur regnet luktar och hur solsken ser ut på natten.

Några av dessa låtar har jag gjort en liten spellista av. Och en väldigt smakfull (gräslig) och stilren (hemsk) liten bild och ett vackert (pretto)namn till. Lyssna och njut (njutnjut).




Skola 6 oktober







Idag tog vi klassfoto



och jag frågade om inte fotografen kunde ta ett litet kort med min lilla nikon, och jadå, det kunde han göra. Jag är bruden med stor rosett och flaskbottnar, nu ska jag plugga, naturlivet är mitt liv.

Charlotte, ny kappa från H&M(p.s. min lillebror heter mauritz)

create animated gif

"Anyone can get all dressed up and glamorous,




but it is how people dress in their off days, that are the most intriguing," Alexander Wang

I found myself talking to sharks


Jag gick ut och kände på hösten och plötsligt var det mörkt








Vi dör bara en gång


Den här dagen är tråkig. Är inte kreativ någonstans. Jag tror jag går ut i hösten.

I'll love you forever Sid



- You will?
- Yes. That's the problem.

Jag vill ha säsong 4. Nu. Men tittar jag nog på best of med Cassie. I miss Skins </3

dött, infektion, rester, ingenting


som kvällen när man hör ledningarnas andetag, de läckande packningarnas droppande mot smutsiga handfatsrester och döda människor i deras sängar
är man den sista vaken och fingrar som knappar mot underjorden
det gäller att hålla igen
från molnen ner till den smutsiga marken och tills man får infekterade nagelband och blödande fingertoppar slutar vi aldrig hoppas
hoppas att vår föda inte tar slut
och att golvet vi står på inte förmultnar
som gräs mellan tårna
tycker man att jag vet att det är så det ska vara
även om man inte blir nöjd
så nöjer vi oss
och växlar i person
tills vi hamnar
mitt emellan
ingenting

Min favoritlåt sedan tre minuter tillbaka


sourse unknown











Idag var jag dagens elev i klassbloggen.



Hej här får ni en jävligt exklusiv intervju med mig, Freja. Ja, mina kläder sitter jättekonstigt och ka, jag skrattar åt dåliga saker. Menmen, that's me.

Lite music när bokstaven k är svårt att göra.

create animated gif

Klicka på bilden för fin snäll spellista.


bob 'n' mike och linnea nord.





Bilder från janurari någon gång. miss u guys <3

RSS 2.0