++++++++



gillar inte franska längre. gillar inte seriösa kläder. gillar tofsar. och så är det med det!!!!!!!!!!!!!

foooooooo

Det är tisdag. Jag pluggar kemi. Eftersom klockan är över 6 på kvällen men det fortfarande är ljust, sitter jag framför fönstret och ser hur solen reflekteras så fint i min räknare. Det känns trevligt att vara i mitt rum. Det är nyommöblerat och ordentligt dammsugit för vad som måste vara första gången i år. Haha jag är med andra ord inte så bra på att komma ihåg att dammsuga! Men nu kan man andas här inne i alla fall. DET ÄR BRA!!! Av flera anledningar. Det var mycket bra eftersom dammet rörde sig som vågor på ett hav när jag gick genom mitt rum och det låg tsunamis i hörnen och skvalpade, vilket kändes ofräscht. Sen är det också bra att kunna andas eftersom hjärnan behöver syre för att tänka. Det är det man har lugnorna till, bland annat. Annat man kan använda lungorna till är att höja och sänka bröstkorgen så personen som ligger där på vet om att man fortfarande lever. Man kan dra in rök i lungorna också. Sen kan jag inte komma på så många fler användningsområden..

Det bästa med att jag möblerat om i mitt rum är att jag har plockat ner min stationära dator och därmed fått plats till en så kallad "myshörna". Det är ingen myshörna som i äntligen hemma med lite sittpuffar och kuddar och filtar på väggarna + minikylskåp och x-box, utan ett hörn av mitt rum upptaget av min stora röda fåtölj (HUR FAN STAVAS DET DÄR ORDET??? FOTTÖÖÖLJ alltså) med högtalare att koppla in i min taplop bredvid samt en sockerlåda jag ställt på golvet med telefon, koppunderlägg och en högtalare till på. Inuti ligger böcker och en plåtburk med datorsladdar och laddare.

En märklig bild. Ska nu återgå till entalpiändringar. Hej då bloggen.


hemma igen igen igen!

Hej tjo tja hello jag är hemma! Därför tänker jag delge mig av mina favorit-hemma-låtar:



Jag är alltså hemma och det känns bra. Solen rinner in genom fönstrena och leker på mina fingrar och snurrar runt i katternas morrhår. Alla sover och det är mitt på dagen fast det är ljust och rent, det enda som förstör lite grann är de svullna finnarna jag har på hakan, irriterade och svidande av sminkrester från gårdagskvällen, då allting var förberedelser inför livet i sin största meningslöshet.

Det gör ingenting. Jag kom hem tidigt idag och det var skönt. Jag kokade kaffe och hällde upp i termos till mamma och pappa som gick ut i den smältande vintern och till butiken för att ta emot kunder, luktade på min kofta som jag öste parfym över igår när Robert och jag var i Skövde. Inne på Kicks, när vi slösade bort lite tid i väntan på olika dryckesuppdrag Robban och jag generöst nog hade tagit på oss för våra kompisars skull, fick jag syn på Miss Dior Cherie, alltså parfymen min underbara syster Malena använder. Så nu sitter jag här och drar in doften från mina handleder och tänker på henne och det känns fint men sorgligt samtidigt. Det brusar lite av guldigt solljus mellan mina lungor. Och runt omkring och i köttet under naglarna. Jag får inte gå in i mitt rum. Då raseras illusionen av harmoni i mig. Jag hatar att ha stökigt rum när man kommer hem. Det är kläder överallt för att jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle ha på mig igår, det är dammigt för att jag inte dammsugit på hundra dagar och hundra nätter (vem fan skulle dammsuga på natten) och det är mörkt för att klockan nästan är ett på dagen och solen har hunnit gå runt till andra sidan huset.

Det är bra att vi har tre studiedagar nu. Jag kommer kunna göra massa saker! Min andra underbara syster Ebba kanske kommer hem och då kan vi vara underbara tillsammans, jag kommer hinna plocka i mitt rum och läsa, imorgon ska jag åka in till stan för att jag och två andra ur min litteraturgrupp ska läsa poesi på stadsbiblioteket, jag kan träna och äta frukost länge i flera dagar. Livsnjuter galet

Egentligen känns det lite fel att skriva just nu. I en intervju med Timbuktu pratar de om låtskrivande och sånt, och han säger att de bästa låtarna kommer ur smärta eller när allting inte är bra. Att det är viktigast att skriva när man är trött, bakfull, hungrig eller så för när allting är gött och bra är det bäst att bara njuta!

Så nu ska jag njuta. Jag sa igår, när Robert och jag gick på en hal väg, lätt berusade och i mitt fall åtminstone, lätt deprimerad och allmänt trött på livet, att jag ville gå hem och skriva jävligt djup och bra poesi. Då blev jag ännu mer deppig eftersom jag inte alls kunde komma hem och skriva jävligt djup poesi, eftersom mitt hem inte ligger ett dugg i närheten av var jag var. Funderade då på hur fantastiskt det skulle vara att ha en lägenhet i stan. Det tänker jag ofta på. Om jag inte kan sova brukar jag fundera på fina saker jag skulle inreda mitt eget hem med, på hur mina kompisar skulle kunna komma förbi när som helst och jag skulle bjuda på te och ett bad. För jag måste ha ett badkar när jag flyttar hemifrån. Har jag inte det tar jag med mig en jättestor balja och ställer i duschen. Japp. Och sen ska jag inte ha sådär smutsigt och fattigt som alla andra hemifrån-flyttade har i min ålder, med tandkrämsstänk på kranen och skrynkliga lakan som åkt iväg och blottar bäddmadrassen. Jag skulle hänga upp mina finaste kläder på väggen och bara köpa porslin på loppis, inte ett ikea-flytta-hemifrån-set utan tunna mormorskoppar med målade rosor på.

Just det. Jag skulle njuta. Ska gå ner i köket och äta någonting gott. Yoghurt kanske. Sen ska jag öva lite på dikterna jag ska läsa imorgon. Måste ju kunna läsa upp dem dramatiskt och teatraliskt så det blir lite action i kablaget. Hej då!






saker som har slagit mig idag

1. Hur mycket jag inte gillar icke-ekologiska bananer. Först och främst för att de får mig att tänka på svält, fattigdom, död, förstörelse, miljögifter, exploatering och harpunerade sälungar, men också för att de inte är goda! De är alldeles för gula, för stora, för jämna i färgen och för smaklösa. Krav-märkta bananer däremot, VILKEN SÖTMA. Föredrar schyssta bananer framför oschyssta helt enkelt!

2. Florence + the Machine! Hon tog mig med storm när hon gästade Gossip Girl i ett av de senaste avsnitten. åh är så kär <3 <3 <3 <3 <3



(konstigt klippt men fan va bra det var...! Kolla annars hela låten här)

3. Tänker nu bädda in ytterligare ett klipp, apropå Melodifestivalen och Eric Saade. Den som vill begå självmord kan se hela den här videon, men vill man bara ha roligt räcker det att se första rutan när låttiteln - Masquerade - är felstavad. Ja kolla själva. Haha. FAIL


(är medveten om att det är skrivet på franska, men också då är det felstavat.)

4. Jag är mycket mycket bättre på fysik än vad jag någonsin trodde var möjligt. Känns gött nice fett soft chill bra

Japp! HEJDÅ



Grafritaren, en klippa i stormen att luta sig mot <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

var i tidningen idag!

Och det tack vare bloggen <3

<3

Ja, det var ett reportage om bloggar och fenomenet i allmänhet och då kom jag med på lite hörn. Det var spännande!! Även om det som citerades från mig kanske lät konstigt, tagna ur sitt sammanhang, är jag på det hela taget nöjd. Speciellt nöjd är jag med bilden .. ser så bloggig och dagens outfitig ut så jag vill ge mig själv en kyss. En sak som var synd bara var att det i bildtexten stod att jag först tänkte skriva om smink och styling i min blogg men att det slutade med att skrivandet blev mer personligt. .............
jag har aldrig tänkt skriva om smink och styling i min blogg.............................................


Haha älskar mig själv <333333333333333333333333333333333

Ellen var också med förresten, för The Embassy var i hennes vardagsrum i somras på vardagsfestival och Linn var med i en födelsedagsannons för hon fyllde 18! Älskar när man vet vad som händer i bygden. Länge leve Mariestadstidningen!

february is over!!

Årets första löparrunda avklarad! VÅREN VÅREN VÅREN VÅREN gör allting möjligt och det är så göttgöttgött, nästa gång jag är ute o h springer kommer det vara änuu lite mindre snö och allting kommer kännas lite lite bättre <3<<3<3<3<3 fett nice
Ilovewildfox1_123674967_134059788_large5487054650_b1e40fda84_z_largeAnna-jagodzinska6_largeTumblr_lh6y4yrxez1qzoxl6o1_500_largeTumblr_lfcby9dxkd1qbze5no1_500_large


February_large_largeTumblr_lh2kjq00rw1qzavj0o1_r1_500_large5074572991_9827e6162b_z_large
(klicka på bilderna för källor, men vissa källor hittade jag inte men inga av bilderna är mina)

xo

lördagslista lördagslista lördagslista

Min bästa vän heter Freja och bor inuti min kropp. Vi har ett hat/kärlek-förhållande. Mest kärlek.


(såhär ser jag ut på insidan)(alltså när jag är full och visar insidan)(ser att charlotte är med på ett hörn, hon är också en bra vän)

När jag borstar tänderna är det skönt och uppfriskande och det känns så fräscht och vitt och fantastiskt

När jag lagar mat är det ett sällsynt tillfälle man ska ta vara på, för jävlar va gott det blir.

Jag är rädd för det här barnprogrammet:

Den värsta känslan är ensamhet

Den bästa känslan infinner sig de dagar man har tränat, pluggat, skrattat och ätit goda saker och inte har ont i magen pga av för mycket kaffe utan är pigg ändå.

Jag är bäst på så himla många saker att jag inte orkar räkna upp dem!

Jag är sämst på så himla många saker att jag inte orkar räkna upp dem!

Jag lyssnar på jäääävligt alternativ musik! JAG ÄR ALTERNATIV UNIK SPECIELL ANNORLUNDA jag lyssnar på rätt nice musik om jag får säga det själv.

Jag pratar göteborska när jag är arg eller formell. Annars västgötska som det anstår en flicka från Skaraborg.

Jag tycker om mitt rum


Kärlek är
som mens. Jävligt jobbigt men det är ju skönt att veta att man fungerar som man ska i alla fall. (obs: gäller olycklig kärlek. Hälsosam och bra kärlek är ju bara gött liksom, och inte alls som mens. Mer som ägglossning, läste i cosmopolitan att en kvinna utsöndrar massa sexiga lukter under ägglossningen så att männen inte kan motstå hennes ljuva uppenbarelse. softish. Ska skaffa en sån där ägglossningskollare så när jag vet när jag ska ragga)

I somras såg jag väldigt sportig ut, hade ganska kort hår, klippte gräset och lyssnade ungefär på de här låtarna hela tiden


Sist jag grät var imorse för jag inte orkade gå upp och hade massa sömn i ögonen.

När jag vill tänka går jag ut i skogen, klär av mig naken, sätter mig på en sten och blickar ut i fjärran samtidigt som jag röker pipa och drar på mig en urinvägsinfektion. Eller så tänker jag bara. Svårt att undvika liksom.

När jag bakar, vilket inte händer speciellt ofta, är det antagligen hos en kompis el dylikt och antagligen sitter jag i en tidsmaskin och har kastats tillbaka in i 14-års åldern. Galet vad jag bakade då!

Just nu sitter jag med laptopen i knät med msn och facebook uppe samtidigt som jag sitter framför min stationära dator och bloggar...har ju alla bilder här på sen min externa hårddisk gick sönder! Och förresten, ett annat just nu är att jag precis mailade in arbetsprover för mitt eventuella första jobb!! ÄR VUXEN!!!!

Om jag var ett djur skulle jag vara en mink. Ordet ligger så bra i munnen, rimmar på hink och zink, som också är bra ord, dessutom är de olagliga som husdjur i sverige eftersom om de rymmer, stör de ekosystemet med sin aggressiva rovdjursframtoning...söta är de också. Och eftertraktad päls!! OCH JÄVLAR VAD EFTERTRAKTAD PÄLS JAG HAR!!!! En mycket passade metafor pour moi.

hej alla ni som ska köpa bal- och studentklänningar



Låt mig för allas skull, säga det alla tänker med ingen vågar säga, FY FAN VA FULA BALKLÄNNINGAR FOLK HAR!! När jag ser bilder från studenternas bal, tjejer med dyra håruppsättningar, dyra sminkningar och dyra klänningar med matchande HANDSKAR SJALAR VÄSKOR SKOR SMYCKEN i de mest gräsliga färger och former man kan tänka sig, kräks jag! Där står de, och ser ut att ha deformerade kroppar i stora sjok av glansig, pastellfärgad siden och tror de är jävligt eleganta och det enda jag känner är en stor stor stor SORG. Man vet, hur mycket pengar och tid och omsorg och eftertanke och hur många diskussioner de där tjejerna har haft med sina väninnor (och kavaljerer, lite, för att säga dem vilken färg de ska ha på den där tygbiten i bröstfickan) om varenda lilla detalj i deras uppenbarelse, inför den där stora dagen de ska minnas som höjdpunkten av deras gymnasietid. Eller, som jag väljer att kalla det, höjdpunkten av deras dåliga smak, deras dåliga dåliga smak som äntligen visar sig i sin fulla glans! Och vilken glans sen! Åh!!!!!

Men jag vill ge er alla ett tips. Ska ni ändå betala tusentals kronor för en klänning som ändå bara kommer se fruktansvärd ut, lägg istället de där pengarna på en riktig klänning. Köp en klänning ur Ida Sjöstedts vårkollektion! Jag vill egentligen inte berätta att den existerar, eftersom jag vill ha alla plagegn för mig själv, men av den orsaken att jag inte har råd att lägga pengar på några designerplagg är jag generös och ödmjuk nog att delge mig till världen om hur strålande fantastiska underbart vackra de här kreationerna är. Och frågan är, om jag ändå inte kommer spara ett eller två studiebidrag bara för att få lägga tassarna på ett av dessa konstverk...så kan jag använda den till studenten, nästa år. Och precis varenda övriga passande tillfälle också.

Jag dör så fint.

(och isåfall, står valet mellan dessa fyra:


fredagskväll

Sitter i sängen. Känner en suspekt lukt. Ser mig omkring. Upptäcker en kaffekopp på nattduksbordet. Tar upp den, tittar i den. Påträffar den skyldiga mögelön. Ställer tillbaka koppen.

fjärde mars

Hej. Sitter vid köksbordet och äter en sallad som bäst beskrivs med ordet sallad. Jag gillar sallad. Till och med om det är tomater i, nu för tiden. Speciellt gott är det med sallad om man har tränat innan. Idag skulle Charlotte och jag träna efter skolan, men vi orkade inte eftersom vi körde ett Friskis och Svettis-pass i idrotten..så vi fikade med Anton istället. Jag var upprörd eftersom min varma choklad kostade 25 kronor och bestod av varmt vatten, en påse skummjölkspulvermedoboysmak och lite sprutgrädde i en liten, mellansvensktfikmedlagommycketbryggkaffe-kopp. Det kändes futtigt och hemskt. Men det var förstås gott, och varmt, vilket kan vara huvudsaken om det nu var det man var ute efter. Bortsett från att jag inte var det gick det alldeles utmärkt. Åt en halv fralla till, ja, du läste rätt, en halv. Det var alltså en delad fralla, med smör, en skiva ost och en halv gurkskiva och en liten bit tomat. Den var god men kändes inte direkt lyxig. Om jag hade varit ensam på cafét, och på dåligt humör, hade jag säkert ställt mig upp och vrålat på killen i kassan tills han gav mig mina 40 kronor tillbaka och en ny fika, varm choklad med riktig mjölk i och en fralla smörad med kärlek och omsorg. Men eftersom jag hade ganska gott sällskap, låtsades jag att jag betalade för det istället för den halvtaskiga födan. Kändes lite lätt prostituerat men bra. Vi pratade om bra saker, mest pratade vi om att vi inte gillar att prata politik och så pratade vi politik också.


hur mina lår kändes idag på spinningen



Ja. På ett skönt sätt. Och ibland inuti. Inte skönt.

Nu ska jag gå och lägga mig. Det var en bra dag. Jag gödde vår marknadsekonomi och mitt eget ha-begär. Köpte strumpor, trosor, nya träningsbyxor. De innehåller massa kemikalier som kommer döda fiskarna sen när jag tvättat kläderna och giftet försvinner ut i havet. Och är jävligt snygga på. Byxorna alltså! De är likadana som mina förra men kanske 12 centimeter kortare. Lite billigare. Lite nyare. Nu är jag lite pankare. Lite mer peppad. Imorgon ska jag träna massor i mina nya byxor. Ska träna tills jag dör och sen lite till. Nej. Har förresten varit vuxen idag!!!!! Men jag orkar inte berätta om det. Nej. Godnatt. Imorgon ska jag äta ägg till frukost. Kokt. Namnam

Utkast: Mars 3, 2011


vi står med blöta ryggar bortvända från regnet
ovädret mellan oss är vårt eget

how am I supposed to pretend that I never want to see you again

länk


(ligger och bloggar i sängen som en bloggare)

Idag var en flimrig och ihålig dag. På gymmet vände sig mina trumhinnor ut och in och jag drog in syre från hjärnan istället för luften. Det var skrämmande eftersom jag hörde andetagen jättehögt och väldigt mycket inuti huvudet. Samtidigt såg jag på tv. Tre tvapparater samtidigt men mest på den där en het läkarbrud sitter med benen i kors och svarar på frågor som tvtittare skickar in. Idag erkände en manlig sjuksköterska i panelen att han rakade sig under armarna i 6 år men att han hade slutat nu. En annan att han hade en svart tröja under sin grönblå arbetströja eftersom han fick lökringar under armarna annars. Han sa att gult inte fäster på svart. Är svett gult? Efter det pratade de om såna där metalltvålar som kockar använder för att få bort löklukt från händerna. Det blir någon form av jongrej med de illaluktande svavelgaserna och metallen så lukten försvinner. Spännande. Såg en såna på lagerhaus en gång och trodde det var ett skämt. En tvål av stål liksom. Tydligen kunde man använda den till andra mörka skrevor för att få bort lukt. När den kvinnliga läkaren sa att man kunde det sa en av männen: hehe jag vill inte prata om "andra mörka skrevor som kan ha lukt". Sen blev min andning normal igen efter att jag slagit mig själv i huvudet hårt kanske fem gånger eller fler. Då gick jag och stretchade lite.


(såhär ser jag ut när jag bloggar)

Bortsett från det fanns det ingenting att äta till frukost i morse. Det var jobbigt. När jag vaknade kändes det som jag skulle spy men jag minns inte varför för jag mådde inte illa. Åt en banan och drack kaffe innan jag åkte till skolan men det var fortfarande konstigt och krispigt i allting. När allting var konstigt och krispigt kunde jag tänka bra på lektionerna, vilket var mystiskt. Jag kände mig som ett adhd-barn som fått piller och plötsligt koncentrera sig. Häftigt!!!!! Imorgon ska jag göra likadant.


(såhär ser jag ut när jag dyker!!!! och får syn på en suspekt diffus firre i fjärran)

Nu ska jag sluta berätta om min dag och mig själv, inte för att det finns så mycket annat i min värld men jag kan berätta något som exempelvis berör eller känns lite grann i ögonen eller hjärtat, som snö eller regn på snö och att det luktar lite lite vår ute. Känns det i hjärtat nu? Fågelkvitter? Sol när man går till bussen på morgonen? Jag kan berätta om ett minne istället! Jag minns första gången och näst sista gången jag klippte upp en fästing. Äckligt!!!!!!! Jag höll den över toaletten, alldeles nyplockad och färsk från Wancettis nacke, och ur jacket saxen gjorde kröp det ut en mörkröd, krämig blodmassa. Fästingens tunna ben sprattlade och den såg bara löjlig och allmänt ofräsch ut så jag släppte den i toaletten och spolade. Jag har gjort det en gång till sen dess minns jag men det var den senaste gången. Det är inte alls så kul som man tror. Det luktade säkert illa också men det minns jag inte.


(livet i en bönsås)

Äh jag gillar ju inte ens bönor. Men schysst funktion! Godnattt elleh




tjujuu




Hej hej bloggen
....
Hej då bloggen

RSS 2.0