man kan ha roligt utan alkohol mamma























@emma + stefan + mikael

pimp your myspace

vi har det roligt vill jag lova.

lördag morgon





om någon någonsin undrat vem jag är så beskriver dessa bilder mig totalt. harry potter + mössa i badet + bad såklart = Freja

mina nya strumpor helt enkelt.




en förtjusande dag som idag som idag







belle & sebastian

Det finns något väldigt charmigt med att gilla Belle & Sebastian. Det är inget påstående jag kan motivera på något sätt, förutom att det är indie och att niotillfem-sandra ofta skriver om b&s i sammanhang som festivaler, folköl och skorrande r.

Därför har jag gett mig fan på att någon dag lyckas tycka om deras låtar. Har hela deras diskografi i mp3n, men de blir aldrig mina favoriter. Vet inte hur länge de legat däri och tagit upp plats, men säkert ett år. I början lyckades jag på "random play all" bara få upp de låtar som borde kategoriserats "random songs you'll hate" men efter ett tag lyckades jag hitta de små guldkornen som sakta men säkert öppnade mina ögon för belle & sebastians magiska värld. Det började med en låt och sen blev de bara fler. Ju mer jag lyssnar på det, ju fler tycker jag om. Och jag har kommit fram till att låtar som är sådär först men blir goare sen är mycket bättre i längden än såna som är superbra först och dåliga sen. För såna låtar lyssnar man bara sönder och sen är de inget att ha. Liksom. Ni fattar min logik? Bra. Läs en gång till om inget ljus går upp.



Vad jag försöker komma fram till är denna spotifylista med låtar jag fastnat för med Belle & Sebastian. Här är den, och dessa låtar är 7000 solar av 70000.  Så mYeahbra. Så bra att jag skulle kunna lyssna på dem jämt. Men tyvärr har de lite konkurrens av alla de josefinito-poddar jag har i mp3n. åh josefin. <3


tjatja klippt/färgat

Lördagen var en fruktansvärd dag. Jag vaknade alldeles för sent, hade konstig smak i munnen och mitt hår låg platt mot hufvudet, det var svagt gulaktigt i jämförelse med all äcklig snö och jag hade dessutom en utväxt som gjorde att håret såg smutsigt ut fast det var ganska så nytvättat.

Det slutade med att jag färgade håret grön/grått samt klippa hellugg. Klockan fem på eftermiddagen snodde jag nämligen mammas hårfärgsförpackning (som det stod ljusblond på fast på bilden var det ljusbrunt) (den funkade inte som den skulle på mitt trasiga hår) och halv två på natten var jag så sur på min lugg som låg över halva ansiktet hela tiden så jag klippte helt enkelt bort den, och det blev lite mer än jag hade planerat. Eller planerat förresten. Jag är inte säker på om det blev fint eller inte. Färgen har jag vant mig vid nu men att luggen står ut som skärmen på en keps varje gång jag vaknar känns liksom inte helt okej.

Såhär ser det ut när jag låtsasblundar.



(jag heter freja men ni kan kalla mig skorpan)

Såhär ser det ut som jag har basker på mig:





(mmmmmmmmmmm favobrosch.)

Och såhär ser det ut när jag bryter av ultraposandet till något som matchar min naturliga hårfärg, nämligen mitt naturliga minspel:



sötfreja <3<3<3<3


inspoop



det här kan ha varit det tråkigaste lovet någonsin



och det är fortfarande flera dagar kvar



jag önskar att något vettigt hade hänt det här lovet



önskar att jag hade umgåtts lite mer med folk (folk har en tendens att åka till skidorter just nu. så jävla boring.)



önskar att det vore lite varmare ute.



önskar att jag vaknat en morgon och upptcäkt att jag hade en meter långt hår virvlandes från huvudet och på min kudde



eller att jag haft tusentals ballonger som flög av sig själva upp i taket. på någon fancy fest eller något.



eller tänk om man hade vaknat upp här.



det hade varit trevligt om jag hade fotat någonting på lovet. eller åtminstone kommit på någon fantastisk fotoidé att genomföra! typ såhär:





men det gjorde jag inte såklart.



det hade varit trevligt att titta på de nya avsnitten av skins. men det är olagligt. så det får jag inte. eftersom jag inte har trainspotting på dvd är det olagligt att titta på den med. men jag hade gärna velat om jag varit lite rebellisk av mig.





istället har jag sett flyga drake. den var väldigt fin, och sorglig. bra.  så såg jag kids också. ebba säger att utan filmen kids hade skins inte funnits idag. jag litar på syster ebba. hon var hemma flera dagar. då var lovet inte tråkigt. sen var jag med min granne emma igår, det var heller inte tråkigt.

idag möblerade jag om mitt rum. det var roligt förutom att det låg kattbajs under sängen som hade torkat in för säkert flera år sen. det var dagens äckligaste händelse. dagens fräschaste händelse var när jag råkade måla hela näsan lila. sen målade jag naglarna också lila för att matcha.

nu eldar jag i min kamin. det är varmt och elden sprakar klyschigt nog. varför sprakar elden? ett fyrverkeri sprakar för det kan man se. en eld i en svart stängd plåtburk (kaminen alltså) kan ju inte spraka för det ser man inte. den bara låter, knastrar alltså. då måste ett fyrverkeri sluta spraka när man blundar och knastra istället.

sånt kan man tänka på om man vill. jag har ätit varma mackor fyra kvällar i rad. men nu är vårt bröd slut och vi är dessutom insnöade så därför måste jag äta cornflakes/banan/honungsmelon/yoghurt istället.  eller lite djursjälar.

i förrgår natt drömde jag att jag träffade vargar. jag tog kort på dem med mobilen. sen rökte vargarna på och förvandlades till indianer. de skjöt pilar på min väckarklocka tills de fick vara med och såga ner träd. inatt drömde jag att det var några som sågade av själva nos/mundelen på hundar och ersatte biten med en plasttratt som syddes fast i deras huvuden. det var bara gråa och vita hundar och alla hade blå ögon och små spetsiga öron.

idag såg jag på min katt wancetti att hans ögon börjar bli lite gamla. de är snälla, men lite gamla. i högra ögats kant finns tre mörka prickar i allt det guldgröngula. han är snart 10 år tror jag. fast jag tror han är minst lika gammal som pappa, mentalt sett. men pappa är inte lika tjock och har inte pälsiga hudpåsar svängandes på magen när han springer.

räcket och sträckte ut armarna som på titanic så att det såg ut som om jag skulle








graveyard girl



"Maybe one day I could be one of them...
Wise and silent.
Waiting for someone to love me.
Waiting for someone to kiss me.
I'm fifteen years old
And I feel it's already too late to live.
Don't you?"



har fått tillbaka min kamera.

<3<3


anledningar till att jag nästan alltid längtar hem






I met you at the blood bank

Ett hjärta av is
att smälta det inifrån
slicka med varm rosa knottertunga
tills det enda som är kvar innanför mina brutna revben
är en halvt förångad vattenpöl

wansoso.

pimp myspace with Gickr

lakritsnos eller snöbollstass eller wansan helt enkelt. wancetti <3<3<3

Utkast: Feb. 8, 2010





Skulle vilja skriva om det
men kan liksom inte berätta här
om hur det känns

Skulle vilja trycka ner varenda tangent tusen gånger
i kryptiska meningar
om skyldighet, sorg, ilska och frustration
men samtidigt på ett sånt sätt så att ingen förstår

Om några år kanske.
Då är det inte lika laddat och inte aktuellt alls längre.
Hoppas jag.

hur många minkar finns det på ett fat?





svar: 4




på den tiden mitt hår jämt var smutsigt så jag fick finnar i ena örat där håret alltid låg över



white n nerdy / vita saker jag gillar

Seriöst.  Nu får det vara nog med den här jävla snön! Allt som är vitare än min själ måste rensas bort. Snö är oftast vit eller bajs- och avgasbrun eller hundpissgul, men det var vitt från början alltihop, så därför måste det försvinna. Jag upprepar: allt som är vitare än min själ, måste rensas bort. Förutom såklart vita saker jag ännu inte tröttnat på, till exempel:


















vita kaniner, vita tygskor, enhörningar, månen, balettskor, vita strumpbyxor, dimma, skelett och prästkragar.

dadanawana







TJAO

Rea är trevligt. Jag hittade en isbjörnst-shirt för 49 kr. 49 kr är helt ok tycker jag. Ja, det tycker jag allt. Det kan ni ge er fan på att jag tycker. Ja jävlarimej vad jag tycker att det är helt ok!! SÅ OK!!

Idag bröts vargadsrutinerna (vakna -> gå till bussen -> åka bussen -> skola -> åka bussen hem igen -> plugga -> sova) till att istället bli vakna -> gå till bussen -> ramla ihop i snödriva -> vänta på en halvtimmeförsenad buss -> köra fast med buss i snöhög -> åka buss -> skola -> åka bussen hem igen -> plugga -> sova.

Alldeles lagom i min smak faktiskt, mer än så vill jag inte att mina dagar ska variera sig. Att helt säkert veta precis vad jag kommer göra om en vecka, om en månad, om ett år, är en tanke som skänker mig trygghet.

Jag är inte säker på vem det är jag vill övertyga egentligen.

fuckyeahindieboys

'

Hittade nyss den finaste bloggen på länge. Jag är extremt hormonell just nu samt väldigt trött på killar i kläder från kappahl - typ. Då kan man ju sitta och bläddra igenom hela arkivet från fuckyeahindieboys om man vill. Åh så fint. Vill bara ha en fuckyeahindiegirlsblogg också, det skulle vara ultimat. !!!









Önskar jag såg ut precis som en indiekille. Fast ibland gör jag det. Älskar när man hittat en tröja som brösten inte syns i och när luggen ligger helt perfekt och man bara lyckas med skjortan och så. När man vågar ta conversen fastän det är minusgrader ute och jag önskar att jag ahde ett par hängslen. Nä. Eller jag vet inte. VET INTE

RSS 2.0