just nu

Just nu i naturkunskapen håller vi på med ett grupparbete. Min grupp ska redovisa om Greenpeace, deras aktioner osv. Vi har tittat lite på kritik mot en av Greenpeace's senaste aktioner i Sverige; när de dumpade 18 ton brunkol utanför Rosenbad, för att uppmärksamma folk på det statliga Vattenfall som äger tolv kolkraftverk ute i Europa och har ytterligare 6 styck på väg. Kolkraft är ett av de energislag som släpper ut mest koldioxid, ändå satsar Sverige uppenbarligen på det, i samma veva som Fredrik Reinfeldt  är EUordförande och det kanske mest avgörande klimatmötet någonsin, i Köpenhamn, stundar?

Detta tycker jag helt galet. Helt uppåt väggarna kasst.

Läste en artikel av Martina Krüger, miljöansvarig på Greenpeace, (länk), och framförallt läste jag dess kommentarer. Ännu galnare.

Ord som miljömuppar, klimatlögner, kommunistsvin, kastas hit och dit fram och tillbaka. Människor som är arga på Greenpeace för de är ju de som är bovarna som kör brunkol ändå från Tyskland till Sverige med lastbil bara för att smutsa ner utanför Reinfeldts vackra portar. Jag tycker att om det är vad som behövs göras för att någon ska uppmärksamma vad Vattenfall håller på med, så gör det! För vad är väl den turen med lastibl mot alla tusentals lastbilsfärder som sker kors och tvärs över Europa dagligen, utan någon större nytta egentligen än att ett antal människor får sitt konsumtionsbehov stillat. Nej, jag är glad att Greenpeace genomförde den resan, för annars hade jag inte haft någon aning om Vattenfalls klimatvåldtäkt.

Ytterligare kritik framförs, eftersom människor är arga på att skattepengar ska gå åt till att städa upp efter Greenpeace. Kritik som faktiskt är helt ovidkommande, då Gatukontoret städade undan kolet. Och Gatukontoret, finansieras INTE av skattepengar, utan nästan hela deras inkomst består av pengar de fått in från tillstånd de utfärdat, tillstånd om uteservingar, affishering och dylikt.

Andra som kommenterat på Martinas artikel skriver med stora bokstäver, fördömande, om alla korkade människor som gått på koldioxidlögnen, för tydligen är den globala uppvärmningen bara påhitt. Jaha. Så Antarktis har inte alls nästan smält bort, alla våra glaciärer är visst kvar och nehe, inga underligt många väderfenomen som trasar sönder städer och människor? Nemen, dåså. Va bra. Slipper man oroa sig för det.

Vissa påpekar: Varför kritisera Reinfeldt när hela Vattenfallapparaten faktiskt är sossarnas fel? Det var sossarna som satt i regeringen när det här började, inte Reinfeldt!

Jag tycker bara att människor kan sluta skylla på varandra hit och dit för vem som har gjort vad angående miljöfrågan, ta en titt på världen, se att snart har vi ingen värld kvar alls och göra något åt saken, istället för det här tjafset. För det leder verkligen ingenstans förutom att vi låter ytterligare lite tid gå åt till att inte göra något.



Kommentarer
Postat av: babby

Sv. Instämmer!

Gillar din blogg föresten! Riktigt ball!

2009-11-29 @ 20:45:14
URL: http://lindababby.blogg.se/
Postat av: Fröken Hanna

Svar: Åh, ingen orsak fröken.



Puss!

2009-11-29 @ 20:59:14
URL: http://alexik.blogg.se/
Postat av: Hanna

Skitbra skrivet! Det är viktigt sådant här.

2009-11-30 @ 20:02:35
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: niki

Oj, ni gör verkligen saker på er naturkunskap. Något intressant och viktigt.



Vi hade också ett grupparbete, fast om vargen. Vi skulle göra ett kollage och klippa ut bilder ur tidningar coh sånt skit.

Ni får nog ut lite mer än vi.

2009-12-02 @ 20:52:56
URL: http://nikizekaj.blogspot.com
Postat av: cess

så jävla rätt. alla skyller ifrån sig hela tiden, lägger ansvaret på andra. ingen vill ta första steget. herregud använder inte vi våra resurser som om vi hade 8 jordklot? fatta att det inte kommer finnas en värld att leva i över huvud taget om vi inte inser hur allvarligt problemet är. det vore awsm om reinreldt kunde ta första klivet och visa hur seriöst vi tar på problemet genom att styra upp lite i vattenfall. jag blir så frustrerad

2009-12-10 @ 22:14:42
URL: http://ceciliawirell.blogspot.com

Tell me:

Mr/Mrs..?
Remember me, please.

Mail (our secret):

My home:

Note:

Trackback
RSS 2.0